Ciorba de Pui cu Taietei de Casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Pui cu Taietei de Casa

Ingrediente

  • 1 pui de curte
  • o bucata de telina
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cepe uscate
  • sare dupa gust
  • ardei gras rosu/verde
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • cateva rosii zemoase/bulion
  • 400 ml zeama de varza murata sau corcoduse verzi
  • patrunjel si leustean
  • proaspete
  • Pentru taietei ne sunt necesare:
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Puiul se curata si se portioneaza. Se spala foarte bine si se pune la fiert in apa rece. Se spumuieste ori de cate ori este nevoie.

In tot acest timp, Bunica pregatea taieteii. Sa aiba timp sa se usuce, ne zicea mereu. Si oricat as incerca eu acum, niciodata nu reusesc sa intind foaia perfect rotunda.

Se amesteca ouale cu faina si se framanta un aluat elastic din care se intinde o foaie subtire, subtire. Se presara apoi cu faina si se lasa la uscat. Se ruleaza si se taie fasii inguste. Se rasfira taieteii si se cern pentru a elimina surplusul de faina.

Se curata legumele si se toaca marunt.
Se adauga peste ciorba cand carnea este suficient fiarta.
Fierbem 20 de minute aproximativ, saram dupa gust si adaugam rosiile pasate si bulionul, acrim zeama si lasam sa dea in clocot.
Presaram taieteii si continuam fierberea pana ce acestia se ridica la suprafata. Oprim focul si adaugam verdeturile tocate.
Se serveste calda, cu pofta!
Este inceput de vacanta, de libertate, de soare, de aduceri aminte! De amintiri despre locurile copilariei, despre ulita ce ducea la casa micuta si alba, despre mirosul de iarba verde, despre apa rece de izvor.
Sunt amintirile vacantelor la tara, amintiri cu Bunica, amintiri cu bucatele ce ni le pregatea cu drag!
Printre ele se regaseste si aceasta ciorba (redata cat mai aproape de amintirea ei), gatita la focul sobei, acrita cu zeama de varza murata sau corcoduse, cu legumele proaspete, cu pui crescut in curte, zapacit de alergaturile noastre, copii fiind.
Mi-e dor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Afumatura la untura
3
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Floricele fragede cu gem de gutui
5
Dulciuri

Floricele fragede cu gem de gutui

Floricele fragede cu gem de gutui
Parteneri
Clatite cu ricotta si Nesquik
Bucataras.RO

Clatite cu ricotta si Nesquik

Reteta o am de pe net...sunt foarte bune.Copiilor le-a placut foarte mult...

Clatite cu ricotta si Nesquik
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti