Ciorba de Pui cu Smantana

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Pui cu Smantana

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui cu os
  • 3 l apa
  • 300 g smantana
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • o bucatica telina
  • o bucatica pastarnac
  • un ou
  • bors magic dupa gust
  • o lingura faina
  • delikat
  • sare
  • o legatura patrunjel

Mod de preparare

Ceapa, pastarnacul, telina si morcovii se toaca cubulete mici. Carnea se pune in 3 l de apa la fiert. Dupa ce a fiert aproximativ 15 minute, se ia spuma si se adauga legumele taiate cubulete. Pana ce fierb legumele si carnea, se bate oul bine cu o furculita si se agauga smantana. Adaugam peste ou si smantana faina si zdrobim usturoiul.

Cand s-au fiert legumele si carnea, luam zeama de acestea si adaugam putina cate putina peste compozitia cu smantana, dupa care turnam treptat in oala cu ciorba. Imediat adaugam delikat si sare, dupa care adaugam borsul magic dizolvat separat in zeama de la ciorba. Mai lasam ciorba sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic si oprim. Patrunjelul se adauga tocat marunt dupa ce s-a oprit aragazul.
Se lasa aproximativ 5 minute sa se raceasca putin si se serveste calda cu un ardei iute.
Eu am servit-o in paine, am cumparat o paine perfect rotunda pe care am scobito de miez si am adaugat ciorba.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)