Ciorba de Pui cu Legume

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 radacina de telina sau chiar 1/4 daca e prea mare
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • paste fainoase (teitei, fidea)
  • 1 pui mai mic (sau tacamuri)
  • 3-4 oua
  • verdeata (leustean, patrunjel, frunze de telina)
  • bors maggie
  • sare
  • delikat
  • bulion
  • ulei pt calit

Mod de preparare

Se spala puiul bine si se pune la foc intr-o oala cu apa si un pic de delikat.

separat se curata zarzavatul si se marunteste dupa gust, (pe razatoare sau cu cutitul )se calesc impreuna fara cartofi.
dupa ce a fiert puiul se scoate si se imparte in bucati se pune la loc in oala cu cartofii si zarzavatul calit bine (zarzavatul trebuie sa fie inmuiat ca un sos fara bulion)se lasa sa fiarba si cartofii apoi se adauga pastele fainoase.

Dupa ce au fiert se adauga borsul amestecat inainte intr-o cana cu putina apa calduta. Si apoi bulion care se da o data in clocot.
La sfarsit se bat ouale dupa ce ai stins focul si se pune verdeata.

Sare sau delikat se adauga dupa gustul fiecaruia si preferinta lui la sfarsit dupa ce ai pus borsul deoarece borsul maggie contine si el un pic de sare si delicat.

P. S. frunzele de leustean si telina dau un gust placut oricarei ciorbe.

Se serveste si calda si rece deoarece carnea de pui nu e grasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute