Ciorba de pui cu dovlecei

Postat pe: 11-08-2018
(0)

Ingrediente

1 pui de tara (cca 2 kg a avut)
1 telina mica
2 morcovi
300 g dovlecei
5 cartofi
1 ardei rosu
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
1 conserva rosii in suc
2 linguri pasta de tomate
bors magic
sare
piper
boia de ardei dulce de la delikat
ierburi de gradina de la delikat
200 ml smantana
1 galbenus

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Spalam carnea bine si o punem la fiert in apa cat sa acopere cu 1 lingurita sare.
Spumam de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ceapa, telina, ardeiul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare sau putem sa il taiem cubulete.
Dupa ce carnea a fiert (eu am lasat 30 min fiind de tara), daca este cumparat, dupa 15 min adaugam legumele, cu exceptia dovleceilor. (adaugam apa cu 2 degete mai mult decat legumele)
Adaugam sucul de rosii, rosiile tocate, pasta de tomate si lasam sa fiarba cca 10 min, adaugam dovleceii tocati cubulete, condimente dupa gust, leusteanul tocat marunt si lasam sa fiarba pana ce sunt fierti dovleceii.
La final adaugam bors magic dupa gust, sau bors acru sau zeama de lamaie.
Intr-un bol batem smantana cu galbenusul, adaugam treptat 2 polonice de ciorba.
Turnam acest dresing peste ciorba si mai lasam 2 min sa fiarba. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat.
Servim ciorba cu putin verde patrunjel presarat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de pui cu dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de pui cu dovlecei