Ciorba de perisoare (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ciorba
  • - 3 morcoviori
  • - 1/2 gulie mica
  • - 2 felii telina
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 2 cuburi knorr vita(sau os vita daca aveti)
  • - 1/2 lamaie
  • - 2 rosii coapte
  • Pentru melco-perisoare
  • - 200 gr carne vita tocata
  • - 1 lingura smantana
  • - 1 ou
  • - 1 lingura cu varf faina
  • - 50 gr unt
  • - patrunjel si 10 frunze salvie tocate
  • - sare ,piper
  • - 5 clatite
  • Pentru clatite am folosit 1 ceasca faina+250 ml apa minerala+sare+1 lingurita ulei mixate

Mod de preparare

Clatitele le-am facut primele.

Am trecut apoi la ciorba.

Am tocat marunt legumele. Le-am pus in 2 linguri ulei masline la calit la foc mic si dupa 15 minute, dupa ce s-au inmuiat am adaugat 2l apa, knorr-ul si sare si le-am lasat la fiert.

Cand legumele erau fierte am adaugat pulpa tocata de la cele 2 rosii si am mai dat un clocot. Am stins focul si am dres ciorba cu 2 linguri suc lamaie.

Cat a fiert supa am facul perisoarele.

Se amesteca carnea tocata cu untul frecat, albusul de ou batut spuma, smantana, faina, sare si piper dupa gust pana pasta devine spumoasa.

Se bate bine galbenusul de ou.

Pe o folie de aluminiu putin mai mare decat clatita am asezat clatita si am presarat un strat de verdeturi(patrunjel+salvie).
Am uns marginile clatitei cu ou batut.

Am rulat cat mai strans clatita. Am rulat-o apoi in folie de aluminiu sa fie cat mai bine sigilata.

Se procedeaza la fel cu fiecare clatita. Se pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe se pun rulourile in ea si se lasa la fiert 20 minute.

Se scot clatitele cand sunt fierte din folie si se taie bucati grosute(cam de 2-3 degete) de dimensiuni variate, le puteti taia unele si pe diagonala....

Bucatile taiate dintr-o clatita se aseaza in farfuriea in care serviti. Deci se foloseste o clatita la o portie.

Se toarna supa fierbinte peste. Se orneaza cu funze de salvie sa patrunjel.

Sper sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Laste cu ulei de seminte de dovleac
Bucataras.RO

Laste cu ulei de seminte de dovleac

 Ce inseamna sa ai timp liber...s-au adunat in doar cateva zile,muuulte retete pe caare abia astept sa vi le prezint....

Laste cu ulei de seminte de dovleac
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui