Ciorba de perisoare (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ciorba
  • - 3 morcoviori
  • - 1/2 gulie mica
  • - 2 felii telina
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 2 cuburi knorr vita(sau os vita daca aveti)
  • - 1/2 lamaie
  • - 2 rosii coapte
  • Pentru melco-perisoare
  • - 200 gr carne vita tocata
  • - 1 lingura smantana
  • - 1 ou
  • - 1 lingura cu varf faina
  • - 50 gr unt
  • - patrunjel si 10 frunze salvie tocate
  • - sare ,piper
  • - 5 clatite
  • Pentru clatite am folosit 1 ceasca faina+250 ml apa minerala+sare+1 lingurita ulei mixate

Mod de preparare

Clatitele le-am facut primele.

Am trecut apoi la ciorba.

Am tocat marunt legumele. Le-am pus in 2 linguri ulei masline la calit la foc mic si dupa 15 minute, dupa ce s-au inmuiat am adaugat 2l apa, knorr-ul si sare si le-am lasat la fiert.

Cand legumele erau fierte am adaugat pulpa tocata de la cele 2 rosii si am mai dat un clocot. Am stins focul si am dres ciorba cu 2 linguri suc lamaie.

Cat a fiert supa am facul perisoarele.

Se amesteca carnea tocata cu untul frecat, albusul de ou batut spuma, smantana, faina, sare si piper dupa gust pana pasta devine spumoasa.

Se bate bine galbenusul de ou.

Pe o folie de aluminiu putin mai mare decat clatita am asezat clatita si am presarat un strat de verdeturi(patrunjel+salvie).
Am uns marginile clatitei cu ou batut.

Am rulat cat mai strans clatita. Am rulat-o apoi in folie de aluminiu sa fie cat mai bine sigilata.

Se procedeaza la fel cu fiecare clatita. Se pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe se pun rulourile in ea si se lasa la fiert 20 minute.

Se scot clatitele cand sunt fierte din folie si se taie bucati grosute(cam de 2-3 degete) de dimensiuni variate, le puteti taia unele si pe diagonala....

Bucatile taiate dintr-o clatita se aseaza in farfuriea in care serviti. Deci se foloseste o clatita la o portie.

Se toarna supa fierbinte peste. Se orneaza cu funze de salvie sa patrunjel.

Sper sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Prajitura "desteapta" cu ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Minunata prajitura!!

Prajitura "desteapta" cu ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing