Clatitele le-am facut primele.
Am trecut apoi la ciorba.
Am tocat marunt legumele. Le-am pus in 2 linguri ulei masline la calit la foc mic si dupa 15 minute, dupa ce s-au inmuiat am adaugat 2l apa, knorr-ul si sare si le-am lasat la fiert.
Cand legumele erau fierte am adaugat pulpa tocata de la cele 2 rosii si am mai dat un clocot. Am stins focul si am dres ciorba cu 2 linguri suc lamaie.
Cat a fiert supa am facul perisoarele.
Se amesteca carnea tocata cu untul frecat, albusul de ou batut spuma, smantana, faina, sare si piper dupa gust pana pasta devine spumoasa.
Se bate bine galbenusul de ou.
Pe o folie de aluminiu putin mai mare decat clatita am asezat clatita si am presarat un strat de verdeturi(patrunjel+salvie).
Am uns marginile clatitei cu ou batut.
Am rulat cat mai strans clatita. Am rulat-o apoi in folie de aluminiu sa fie cat mai bine sigilata.
Se procedeaza la fel cu fiecare clatita. Se pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe se pun rulourile in ea si se lasa la fiert 20 minute.
Se scot clatitele cand sunt fierte din folie si se taie bucati grosute(cam de 2-3 degete) de dimensiuni variate, le puteti taia unele si pe diagonala....
Bucatile taiate dintr-o clatita se aseaza in farfuriea in care serviti. Deci se foloseste o clatita la o portie.
Se toarna supa fierbinte peste. Se orneaza cu funze de salvie sa patrunjel.
Sper sa va placa!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii