Ciorba de perisoare (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ciorba
  • - 3 morcoviori
  • - 1/2 gulie mica
  • - 2 felii telina
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 2 cuburi knorr vita(sau os vita daca aveti)
  • - 1/2 lamaie
  • - 2 rosii coapte
  • Pentru melco-perisoare
  • - 200 gr carne vita tocata
  • - 1 lingura smantana
  • - 1 ou
  • - 1 lingura cu varf faina
  • - 50 gr unt
  • - patrunjel si 10 frunze salvie tocate
  • - sare ,piper
  • - 5 clatite
  • Pentru clatite am folosit 1 ceasca faina+250 ml apa minerala+sare+1 lingurita ulei mixate

Mod de preparare

Clatitele le-am facut primele.

Am trecut apoi la ciorba.

Am tocat marunt legumele. Le-am pus in 2 linguri ulei masline la calit la foc mic si dupa 15 minute, dupa ce s-au inmuiat am adaugat 2l apa, knorr-ul si sare si le-am lasat la fiert.

Cand legumele erau fierte am adaugat pulpa tocata de la cele 2 rosii si am mai dat un clocot. Am stins focul si am dres ciorba cu 2 linguri suc lamaie.

Cat a fiert supa am facul perisoarele.

Se amesteca carnea tocata cu untul frecat, albusul de ou batut spuma, smantana, faina, sare si piper dupa gust pana pasta devine spumoasa.

Se bate bine galbenusul de ou.

Pe o folie de aluminiu putin mai mare decat clatita am asezat clatita si am presarat un strat de verdeturi(patrunjel+salvie).
Am uns marginile clatitei cu ou batut.

Am rulat cat mai strans clatita. Am rulat-o apoi in folie de aluminiu sa fie cat mai bine sigilata.

Se procedeaza la fel cu fiecare clatita. Se pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe se pun rulourile in ea si se lasa la fiert 20 minute.

Se scot clatitele cand sunt fierte din folie si se taie bucati grosute(cam de 2-3 degete) de dimensiuni variate, le puteti taia unele si pe diagonala....

Bucatile taiate dintr-o clatita se aseaza in farfuriea in care serviti. Deci se foloseste o clatita la o portie.

Se toarna supa fierbinte peste. Se orneaza cu funze de salvie sa patrunjel.

Sper sa va placa!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune