Ciorba de Perisoare cu Nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt ciorba:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 1 ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura vegeta
  • verdeata(leustean si marar)
  • Pt acreala: (optional)
  • bors sau zeama de lamaie si sare dupa gust
  • Pt perisoare:
  • 100 orez
  • 2 cepe mari
  • 1 pahar nuci macinate
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • condimente (cimbru, oregano)
  • 1 lingura vegeta
  • 1/2 lingura pesmet sau gris
  • 2 oua

Mod de preparare

CIORBA:
Legumele se fierb bine, iar dupa aceea se strecoara.

PERISOARELE:
Se caleste ceapa in apa si putin ulei si vegeta. Se adauga orezul si apa cat sa cuprinda orezul pe jumatate. Se lasa sa se raceasca. Doar dupa ce s-au racit se adauga restul ingredientelor. Se formeaza perisoare care se pun in supa de legume strecurata pt a fierbe. Cand sunt aproape gata, se pune sucul de rosii, borsul sau zeama de lamaie si sare dupa gust.

Dupa ce se stinge focul se pune verdeata.
Se poate servi cu putina smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)