Ciorba de perisoare cu carne de curcan

Postat pe: 09-01-2017
(0)

Ingrediente

pentru perişoare
· 500 de grame de carte tocată de curcan
· 50 de grame de orez
· o haşmă (şalotă)
· un ou
pentru ciorbă
· doi morcovi
· un păstârnac
· un vârf de cuţit de sare
· un vârf de cuţit de piper
· un pătrunjel
· o felie de ţelină
· un ardei gras
· două roşii mari şi coapte
· o ceapă mare, roşie
· o jumătate de legătură de pătrunjel
· patru linguri de ulei
· un vârf de cuţit de sare
· un vârf de cuţit de piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras, ceapa roşie, decoji roşiile coapte şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi cratiţa, cu ulei, pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut, apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de perisoare cu carne de curcan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de perisoare cu carne de curcan