Ciorba de Perisoare

Complexitate
medie
Ciorba de Perisoare

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (porc si vita)
  • 5 galbenusuri
  • o jumatate telina (eu am avut congelata)
  • 2 radacini de pastarnac (eu am avut congelat)
  • 3 morcovi mai mari
  • 2 cepe
  • 300 ml bullion
  • 100 ml ulei
  • 7 l apa
  • un plic bors magic
  • un plic condiment pentru sarmale
  • vegeta
  • sare si piper se pun dupa gust
  • o lingurita cimbru
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri otet
  • leustean si patrunjel se pun dupa gust

Mod de preparare

O ceapa se taie cubulete micute si se caleste in ulei pana devine aurie. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca aproximativ 2 minute dupa care se adauga apa. Se lasa sa fiarba bine legumele dupa care se adauga perisoarele.

In timp ce se fierb legumele, se pregatesc perisoarele.

Carnea se amesteca cu trei galbenusuri, cu ceapa ramasa taiata marunt, cu faina, cu cimbru si cu condimentul de sarmale. Dupa ce am amestecat bine compozitia cu mana, gustam si daca mai tebuie adaugam sare si piper dupa gust.

Dupa ce au fiert legumele, formam cate o biluta de carne si o adaugam in ciorba. Atentie: Focul trebuie dat la mic!!!!!!

Dupa ce am adaugat toate perisoarele, lasam sa fiarba acestea aproximativ 10 minute la foc mic si adaugam bulionul.

Cand perisoarele s-au fiert, adaugam cele doua galbenusuri amestecate cu otetul. Atentie: Compozitia de galbenus cu ou se dilueaza treptat cu ciorba calda, iar dupa aceea se adauga treptat in ciorba!!!!!!

Se pun sare si piper dupa gust. Tot acum se adauga leusteanul taiat marunt.

Intr-un castron se amesteca borsul cu cioba si se adauga treptat in ciorba. Atentie: Borsul se pune in functie de cat de acra doriti sa fie ciorba (eu am pus 70% din plic).
Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute dupa care se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Se serveste calda.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Gogonele murate in saramura
4
Conserve, muraturi

Gogonele murate in saramura

Gogonele murate in saramura
Parteneri
Ciorba de fasole boabe
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe

Printre proviziile mele de la congelator, întotdeauna am avut și câteva pungi de fasole boabe, pe care le...

Ciorba de fasole boabe
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Budinca de must
Gustos.RO

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must