Ciorba de Perisoare

Complexitate
medie
Ciorba de Perisoare

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (porc si vita)
  • 5 galbenusuri
  • o jumatate telina (eu am avut congelata)
  • 2 radacini de pastarnac (eu am avut congelat)
  • 3 morcovi mai mari
  • 2 cepe
  • 300 ml bullion
  • 100 ml ulei
  • 7 l apa
  • un plic bors magic
  • un plic condiment pentru sarmale
  • vegeta
  • sare si piper se pun dupa gust
  • o lingurita cimbru
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri otet
  • leustean si patrunjel se pun dupa gust

Mod de preparare

O ceapa se taie cubulete micute si se caleste in ulei pana devine aurie. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca aproximativ 2 minute dupa care se adauga apa. Se lasa sa fiarba bine legumele dupa care se adauga perisoarele.

In timp ce se fierb legumele, se pregatesc perisoarele.

Carnea se amesteca cu trei galbenusuri, cu ceapa ramasa taiata marunt, cu faina, cu cimbru si cu condimentul de sarmale. Dupa ce am amestecat bine compozitia cu mana, gustam si daca mai tebuie adaugam sare si piper dupa gust.

Dupa ce au fiert legumele, formam cate o biluta de carne si o adaugam in ciorba. Atentie: Focul trebuie dat la mic!!!!!!

Dupa ce am adaugat toate perisoarele, lasam sa fiarba acestea aproximativ 10 minute la foc mic si adaugam bulionul.

Cand perisoarele s-au fiert, adaugam cele doua galbenusuri amestecate cu otetul. Atentie: Compozitia de galbenus cu ou se dilueaza treptat cu ciorba calda, iar dupa aceea se adauga treptat in ciorba!!!!!!

Se pun sare si piper dupa gust. Tot acum se adauga leusteanul taiat marunt.

Intr-un castron se amesteca borsul cu cioba si se adauga treptat in ciorba. Atentie: Borsul se pune in functie de cat de acra doriti sa fie ciorba (eu am pus 70% din plic).
Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute dupa care se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Se serveste calda.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia