Ciorba de perisoare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 10 portii: 500 g carne de vita
  • 5 I apa sau supit
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina
  • 150 g albitura
  • 500 g rosii
  • 150 g ardei gras
  • 200 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g orez
  • 100 g verdeata (patrunjel
  • leustean)
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 5 g sare de Iamiie
  • (otet)
  • piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta si se portioneaza, zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi, ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei cu adaos de supa (apa) si se raceste. Carnea, impreuna cu restul de ceapa, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. In pasta obtinuta se adauga ouale, Jumatate din verdeata curatata, spalata si taiata marunt, pi-perul pisat si sarea, amestecmd bine compozitia. Din aceasta compozitie se modeleaza perisoarele, cite 2-3 la portie si se pun la fiert in oala cu zarzavatul, ardeii si ceapa fierte pe jurnatate, timp in care se adauga si orezul, rosiile curatate, spalate si taiate felii si pasta de tomate diluata cu supa, continuind fierberea inca 10 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

La fel se poate pregati ,,Ciorba de perisoare a la grec" scotind din reteta rosiile si pasta de tomate, adaugind in schimb 200 g smintina, 3 galbenusuri si 30 g faina din care se pregateste sosul (liezonul) bine omogenizat si adaugat la sfirsitul fierberii ciorbei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia