Carnea se spala, se zvinta si se portioneaza, zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi, ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei cu adaos de supa (apa) si se raceste. Carnea, impreuna cu restul de ceapa, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. In pasta obtinuta se adauga ouale, Jumatate din verdeata curatata, spalata si taiata marunt, pi-perul pisat si sarea, amestecmd bine compozitia. Din aceasta compozitie se modeleaza perisoarele, cite 2-3 la portie si se pun la fiert in oala cu zarzavatul, ardeii si ceapa fierte pe jurnatate, timp in care se adauga si orezul, rosiile curatate, spalate si taiate felii si pasta de tomate diluata cu supa, continuind fierberea inca 10 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
La fel se poate pregati ,,Ciorba de perisoare a la grec" scotind din reteta rosiile si pasta de tomate, adaugind in schimb 200 g smintina, 3 galbenusuri si 30 g faina din care se pregateste sosul (liezonul) bine omogenizat si adaugat la sfirsitul fierberii ciorbei.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii