Ciorba de Perisoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 400 g carne tocata
  • 50g orez
  • 2 oua intregi
  • putina vegeta
  • sare
  • piper
  • Pentru ciorba:
  • 500 g oase de porc
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjel
  • telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • 4 linguri de orez
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de frunze de patrunjel verde

Mod de preparare

Se pun la fiert ingredientele pentru ciorba (fara orez si lamaie, ecestea se pun la sfirsit) cind sunt fierte se scot din oala, iar zeama rezultata se strecoara.

Se pregatesc perisoarele din ingredientele precizate (daca consistenta este prea mare se adauga 1 ligura sau 2 de smantana), dupa care se fac bilute mici din aceasta compozitie.

Se pune la fiert din nou supa strecurata, cand clocoteste se adauga perisoarele si inca 4 linguri de orez direct in supa (dupa ce l-ati spalat).

Cand acestea sunt aproape fierte razuiti un morcov prin razatoare si caliti-l 30 secunde in ulei incins. Puneti peste morcovul calit si zarzavatul care a fiert in supa dupa ce i-ati dat si pe acestia prin razatoare. Toata aceasta compozitie se toarna peste perisoarele gata fierte. Tot acum se adauga zeama de la o lamaie stoarsa.


Se serveste cu patrunjel verde si smantana.

Nu exagerati cu vegeta pentru ca nu e cazul, e delicioasa chiar daca nu puneti deloc vegeta.

Daca va deranjeaza orezul care iese din perisoare si le da aspect de buzdugan puteti sa-l macinati prin masina de cafea si asa sa preparati perisoarele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Bucataras.RO

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte....

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj