Ciorba de Perisoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 400 g carne tocata
  • 50g orez
  • 2 oua intregi
  • putina vegeta
  • sare
  • piper
  • Pentru ciorba:
  • 500 g oase de porc
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjel
  • telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • 4 linguri de orez
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de frunze de patrunjel verde

Mod de preparare

Se pun la fiert ingredientele pentru ciorba (fara orez si lamaie, ecestea se pun la sfirsit) cind sunt fierte se scot din oala, iar zeama rezultata se strecoara.

Se pregatesc perisoarele din ingredientele precizate (daca consistenta este prea mare se adauga 1 ligura sau 2 de smantana), dupa care se fac bilute mici din aceasta compozitie.

Se pune la fiert din nou supa strecurata, cand clocoteste se adauga perisoarele si inca 4 linguri de orez direct in supa (dupa ce l-ati spalat).

Cand acestea sunt aproape fierte razuiti un morcov prin razatoare si caliti-l 30 secunde in ulei incins. Puneti peste morcovul calit si zarzavatul care a fiert in supa dupa ce i-ati dat si pe acestia prin razatoare. Toata aceasta compozitie se toarna peste perisoarele gata fierte. Tot acum se adauga zeama de la o lamaie stoarsa.


Se serveste cu patrunjel verde si smantana.

Nu exagerati cu vegeta pentru ca nu e cazul, e delicioasa chiar daca nu puneti deloc vegeta.

Daca va deranjeaza orezul care iese din perisoare si le da aspect de buzdugan puteti sa-l macinati prin masina de cafea si asa sa preparati perisoarele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa
Bucataras.RO

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aceasta este pasca cu branza ce am facut-o anul acesta de Paste. M-am gandit sa nu mai fac cu aluat de cozonac ci cu un aluat...

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala