Ciorba de Orez cu Mazare si Piept de Pui

Complexitate
redusa
Ciorba de Orez cu Mazare si Piept de Pui

Ingrediente

  • telina
  • pastarnac
  • ardei gras
  • ceapa
  • un piept de pui (250-300g)
  • mazare (200-300g)
  • 3 oua
  • smantana (200g)
  • sare
  • piper alb
  • frunze de telina pentru ornat

Mod de preparare

Se folosesc doar legume albe pt ca este o ciorba alba, dar pata de culoare o constituie mazarea. Eu am folosit doua pungi de orez, (o cutie contine 4 pungi si costa in Kaufland 3-4 ron).

Le-am pus in apa cu sare pana a dat in primul clocot, apoi 10 min. la foc mic. Cand s-au umflat pungile, le-am luat de pe foc si le-am pus in apa rece. Apoi am pus orezul pe o farfurie si am mai dat cu furculita prin el, ca se mai gasesc boabe negre sau cu hospe (mizerie, adica).

Se taie marunt telina, pastarnacul, ardeiul, ceapa (eu le-am dat la robot) si se pun intr-o oala cu putin ulei sa se distuie. Cand ceapa devine transparenta, se adauga pieptul de pui, spalat, uscat si taiat bucatele.

Cand prinde culoare carnea, se adauga apa. Dupa primul clocot, se da la foc mic 30 min. Orezul era gata, mazarea era gata fiarta si ea, astfel incat doar le-am adaugat si am batut repede 3 oua pana au facut spume, am pus smantana din belsug (200-250 g) si am turnat in oala cu ciorba trasa de pe foc si-am amestecat.

Am condimentat cu sare si piper alb, ca sa fie totul alb si am servit, ornand farfuria cu o frunza de telina.
Ca acritura, noi folosim o salata de ardei iute facuta de soacra mea si ne punem cate o lingurita in farfurie, nu in oala, deoarece i-am dat si lu'ala micu' :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Mancare de mazare cu carne de porc
Bucataras.RO

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.    

Mancare de mazare cu carne de porc
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia