Se folosesc doar legume albe pt ca este o ciorba alba, dar pata de culoare o constituie mazarea. Eu am folosit doua pungi de orez, (o cutie contine 4 pungi si costa in Kaufland 3-4 ron).
Le-am pus in apa cu sare pana a dat in primul clocot, apoi 10 min. la foc mic. Cand s-au umflat pungile, le-am luat de pe foc si le-am pus in apa rece. Apoi am pus orezul pe o farfurie si am mai dat cu furculita prin el, ca se mai gasesc boabe negre sau cu hospe (mizerie, adica).
Se taie marunt telina, pastarnacul, ardeiul, ceapa (eu le-am dat la robot) si se pun intr-o oala cu putin ulei sa se distuie. Cand ceapa devine transparenta, se adauga pieptul de pui, spalat, uscat si taiat bucatele.
Cand prinde culoare carnea, se adauga apa. Dupa primul clocot, se da la foc mic 30 min. Orezul era gata, mazarea era gata fiarta si ea, astfel incat doar le-am adaugat si am batut repede 3 oua pana au facut spume, am pus smantana din belsug (200-250 g) si am turnat in oala cu ciorba trasa de pe foc si-am amestecat.
Am condimentat cu sare si piper alb, ca sa fie totul alb si am servit, ornand farfuria cu o frunza de telina.
Ca acritura, noi folosim o salata de ardei iute facuta de soacra mea si ne punem cate o lingurita in farfurie, nu in oala, deoarece i-am dat si lu'ala micu' :-)

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii