Ciorba de Fasole Uscata cu Gutui

Complexitate
redusa
Ciorba de Fasole Uscata cu Gutui

Ingrediente

  • 300 gr fasole boabe
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 rosii potrivite
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 gutuie mare
  • sare
  • 6-7 boabe de piper
  • leustean
  • tarhon

Mod de preparare

Se aleg boabele de fasole, se spala bine si se pun la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand a dat in clocot se schimaba apa cu alta, curata dar fierbinte si se continua fierberea.

Intre timp se curata restul zarzavatului si se taie cubulete.

Cand fasolea este 3/4 fiarta, se adauga ceapa si morcovul. Dupa cateva clocote se pune ardeiul, boabele de piper si rosia.

Se potriveste de sare apoi se pune gutuia - taiata tot cuburi si necuratata de coaja.

Se mai dau cateva clocote apoi se stinge focul si se presara leustean si tarhon, maruntite.
Daca apa folosita pentru gatit este dura, fasolea nu se va fierbe iar boabele vor ramane tari. In acest caz, puneti o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar si in apa in care inmuiatai fasolea si in apa in care o fierbeti sau folositi apa plata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici