Se bune fasolea seara la muiat, a doua zi, se scurge de apa si se pune la fiert se schimba apa (eu o schimb de doua ori), intre timp in alta oala se fierbe ciolanul pina se desprinde carnea de pe os, intre timp se curata zarzavaturile si se spala si intr-o tigaie se pune la calit.
Cind fasolea este aproape fiarta se audauga zarzavaturile si carnea intro tigaie se pune putin ulei si se la un foc mic, usturoiul se zdrobeste cu un pic de sare si pe urma se pune in tigaie cind se caleste bine se adauga un pic de boia dulce, si un o lingura de faina se amesteca se lasa un pic cit se prajeste.
Faina cu un polonic se ia din ciorba si se pune in tigaie se lasa sa de un clocot toata compozitia se pune in oala, se mai lasa in jur de 20 minute cred! sa clocotesca dar intre timp se se spala verdeturile se toaca, se pune in oala sare, pieper si maggi dupa ce este ciorba gata se pune verdeturile si se acopera cu capac!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii