Ciorba de Fasole Uscata cu Ciolan Afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fasole boabe uscata
  • un morcov mare
  • 2 ardei un rosu si un verde (potriviti)
  • o ceapa uscata mare (sau trei fire de ceapa verde)
  • telina
  • trei catei de usturoi
  • sare
  • pieper alb si in caz ca aveti maggi lichid la sticla
  • bineinteles un ciolan afumat
  • patrunjel marar si leustean verde sau uscat, (verde ai da gustul mai bun) ulei
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Se bune fasolea seara la muiat, a doua zi, se scurge de apa si se pune la fiert se schimba apa (eu o schimb de doua ori), intre timp in alta oala se fierbe ciolanul pina se desprinde carnea de pe os, intre timp se curata zarzavaturile si se spala si intr-o tigaie se pune la calit.

Cind fasolea este aproape fiarta se audauga zarzavaturile si carnea intro tigaie se pune putin ulei si se la un foc mic, usturoiul se zdrobeste cu un pic de sare si pe urma se pune in tigaie cind se caleste bine se adauga un pic de boia dulce, si un o lingura de faina se amesteca se lasa un pic cit se prajeste.

Faina cu un polonic se ia din ciorba si se pune in tigaie se lasa sa de un clocot toata compozitia se pune in oala, se mai lasa in jur de 20 minute cred! sa clocotesca dar intre timp se se spala verdeturile se toaca, se pune in oala sare, pieper si maggi dupa ce este ciorba gata se pune verdeturile si se acopera cu capac!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Salata cu ton si legume
Bucataras.RO

Salata cu ton si legume

Imi place aceasta salata,este aromata si usor picanta.Nu stiam ce denumire sa-i dau dar cred ca e bun asa.

Salata cu ton si legume
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola