Ciorba de Dragavei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg de dragavei
  • -3 cepe
  • -2 morcovi
  • -1ardei gras
  • -1 litru bors
  • -3 oua
  • -150 gr branza veche (telemea)
  • -200 gr carne slaba de porc (afumata sau sarata)
  • -apa
  • -sare

Mod de preparare

Neaparat vom incepe cu pregatirea alimentelor necesare. Dragaveiul il vom alege frunza cu frunza dupa care ii scoatem vita groasa de pe mijlocul frunzei. Intr-un vas cu apa rece spalam bine dragaveiul dupa care il fierbem pret de 5 minute. Rasturnam frunzele intr-o sita pentru scurgere si racire.

Trecem la curatatul legumelor, spalatul lor dupa care le taiem in functie de dorinta noastra. Taiem si dragaveiul mai mare.

Tragem la tigaie ceapa, morcovul si ardeiul, le adaugam invasul de ciorba si d-am drumul la ciorba propriu-zisa.

In timp ce ciorba fierbe v-om ccali o ceapa intr-o tigaie adaugam carnea taiata cubulete mici lasandu-le sa se rumeneasca. Rumenite fiind aruncam si ouale cu branza le fugarim prin tigaie 2 minute si le luam de pe foc.

Suntem atenti la legumele ce fierb si daca sant fierte adaugam dragaveiul taiat trecem la acrire numai dupa ce am incalzit borsul dupa gustul fiecaruia.

Tocam omleta facuta in bucati mici, le rasturnam in vasul cu ciorba mai lasam 5-7 minute dupa care oprim focul
Reteta este culeasa in zona de deal -munte a Mehedintuiului. Ajuns odata acolo nu poti ierta asa ceva alaturi de celelalte mancaruri traditionale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa