Neaparat vom incepe cu pregatirea alimentelor necesare. Dragaveiul il vom alege frunza cu frunza dupa care ii scoatem vita groasa de pe mijlocul frunzei. Intr-un vas cu apa rece spalam bine dragaveiul dupa care il fierbem pret de 5 minute. Rasturnam frunzele intr-o sita pentru scurgere si racire.
Trecem la curatatul legumelor, spalatul lor dupa care le taiem in functie de dorinta noastra. Taiem si dragaveiul mai mare.
Tragem la tigaie ceapa, morcovul si ardeiul, le adaugam invasul de ciorba si d-am drumul la ciorba propriu-zisa.
In timp ce ciorba fierbe v-om ccali o ceapa intr-o tigaie adaugam carnea taiata cubulete mici lasandu-le sa se rumeneasca. Rumenite fiind aruncam si ouale cu branza le fugarim prin tigaie 2 minute si le luam de pe foc.
Suntem atenti la legumele ce fierb si daca sant fierte adaugam dragaveiul taiat trecem la acrire numai dupa ce am incalzit borsul dupa gustul fiecaruia.
Tocam omleta facuta in bucati mici, le rasturnam in vasul cu ciorba mai lasam 5-7 minute dupa care oprim focul
Reteta este culeasa in zona de deal -munte a Mehedintuiului. Ajuns odata acolo nu poti ierta asa ceva alaturi de celelalte mancaruri traditionale.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii