Neaparat vom incepe cu pregatirea alimentelor necesare. Dragaveiul il vom alege frunza cu frunza dupa care ii scoatem vita groasa de pe mijlocul frunzei. Intr-un vas cu apa rece spalam bine dragaveiul dupa care il fierbem pret de 5 minute. Rasturnam frunzele intr-o sita pentru scurgere si racire.
Trecem la curatatul legumelor, spalatul lor dupa care le taiem in functie de dorinta noastra. Taiem si dragaveiul mai mare.
Tragem la tigaie ceapa, morcovul si ardeiul, le adaugam invasul de ciorba si d-am drumul la ciorba propriu-zisa.
In timp ce ciorba fierbe v-om ccali o ceapa intr-o tigaie adaugam carnea taiata cubulete mici lasandu-le sa se rumeneasca. Rumenite fiind aruncam si ouale cu branza le fugarim prin tigaie 2 minute si le luam de pe foc.
Suntem atenti la legumele ce fierb si daca sant fierte adaugam dragaveiul taiat trecem la acrire numai dupa ce am incalzit borsul dupa gustul fiecaruia.
Tocam omleta facuta in bucati mici, le rasturnam in vasul cu ciorba mai lasam 5-7 minute dupa care oprim focul
Reteta este culeasa in zona de deal -munte a Mehedintuiului. Ajuns odata acolo nu poti ierta asa ceva alaturi de celelalte mancaruri traditionale.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii