Ciorba de ciolan afumat

Complexitate
redusa
Ciorba de ciolan afumat

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 200 gr ardei (eu am folosit pasta de ardei 4 linguri)
  • 2 cepe
  • 3 cartofi mai mari
  • 50 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml smantana
  • 50 ml otet ( am folosit otetul de pe ardeii iuti de la borcan)
  • 1 lingurita tarhon
  • sare

Mod de preparare

Ciolanul afumat se pune la fiert in 3 l apa (in oala cu presiune timp de 40 minute de cand incepe sa fluiere Wink ). Se desprinde carnea de pe os dupa ce a fiert si se taie bucatele. Supa se strecoara si se pune deoparte.

Morcovii se taie rondele sau cubulete, ceapa se taie marunt ,la fel si ardeii. Cartofii se curata si se taie cubulete.

Uleiul 50 ml , se incinge se calesc pe el morcovii , ceapa si ardeii si pe urma punem si orezul spalat cu care calim cca inca 1 minut. Se stinge cu supa in care a fiert ciolanul afumat, se adauga carnea taiata si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana sunt fierti si cartofii.

Se adauga sare daca mai e nevoie, se pun cei 50 ml otet si se drege cu cele 3 galbenusuri amestecate cu 400 ml smantana. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote se presara cu 1 lingurita tarhon si se acopera oala cu un capac.

Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste cu telina si sos de portocale
3
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Ficatei de pui cu mazare
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu mazare

Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Mihaela, careia ii multumesc pentru idee si o...

Ficatei de pui cu mazare
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala