Burta spalata bine se pune la fiert impreuna cu oasele si se da in cateva clocote spumuind zeama cu atentie. Dupa ce nu mai face deloc spuma deasupra adaugam toate legumele inclusiv sarea si otetul si se fierbe la foc mai mic (sa nu se tulbure zeama).
Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu oasele, strecuram zeama iar peste ia punem burta pe care am taiat-o fideluta. Asezam din nou oala pe foc si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.
Se serveste la masa alaturi de usturoi pisat si otet pentru ca fiecare sa o asezoneze dupa gustul fiecaruia.
Burta daca are un miros pronuntat de vita se pune cateva ore in apa amestecata cu otet pentru ai scoate mirosul. Eu folosesc oase cu maduva de porc fiindca cele de vita ii da ciorbei un miros pronuntat de vita si mie nu-mi place.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii