Ciorba de Burta (VII)

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta (VII)

Ingrediente

  • 15kg burta de vita
  • 1 kg oase cu maduva de porc
  • o telina mare
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • un patrunjel
  • doua cepe
  • 10 catei usturoi (pentru pus la fiert)
  • 50 ml otet pentru la fiert
  • sare
  • pentru dres ciorba:
  • 3 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • Otet
  • Usturoi pisat

Mod de preparare

Burta spalata bine se pune la fiert impreuna cu oasele si se da in cateva clocote spumuind zeama cu atentie. Dupa ce nu mai face deloc spuma deasupra adaugam toate legumele inclusiv sarea si otetul si se fierbe la foc mai mic (sa nu se tulbure zeama).

Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu oasele, strecuram zeama iar peste ia punem burta pe care am taiat-o fideluta. Asezam din nou oala pe foc si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.

Se serveste la masa alaturi de usturoi pisat si otet pentru ca fiecare sa o asezoneze dupa gustul fiecaruia.
Burta daca are un miros pronuntat de vita se pune cateva ore in apa amestecata cu otet pentru ai scoate mirosul. Eu folosesc oase cu maduva de porc fiindca cele de vita ii da ciorbei un miros pronuntat de vita si mie nu-mi place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici