Ciorba de Burta (VII)

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta (VII)

Ingrediente

  • 15kg burta de vita
  • 1 kg oase cu maduva de porc
  • o telina mare
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • un patrunjel
  • doua cepe
  • 10 catei usturoi (pentru pus la fiert)
  • 50 ml otet pentru la fiert
  • sare
  • pentru dres ciorba:
  • 3 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • Otet
  • Usturoi pisat

Mod de preparare

Burta spalata bine se pune la fiert impreuna cu oasele si se da in cateva clocote spumuind zeama cu atentie. Dupa ce nu mai face deloc spuma deasupra adaugam toate legumele inclusiv sarea si otetul si se fierbe la foc mai mic (sa nu se tulbure zeama).

Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu oasele, strecuram zeama iar peste ia punem burta pe care am taiat-o fideluta. Asezam din nou oala pe foc si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.

Se serveste la masa alaturi de usturoi pisat si otet pentru ca fiecare sa o asezoneze dupa gustul fiecaruia.
Burta daca are un miros pronuntat de vita se pune cateva ore in apa amestecata cu otet pentru ai scoate mirosul. Eu folosesc oase cu maduva de porc fiindca cele de vita ii da ciorbei un miros pronuntat de vita si mie nu-mi place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin