Ciorba de Bureti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -Organe de miel
  • -Mat de miel si buft de miel
  • -Capatana de miel si coada
  • -2 cepe
  • -2 ardei grasi
  • -1 telina mica
  • -1 pastarnac
  • -2 legaturi de leustean
  • -1,5 litri bors de casa
  • -1 cana de smantana
  • -doua oua
  • -Ulei 100 ml

Mod de preparare

Matele de miel si buftul vor fi pregatite inainte. Se spinteca matele in doua pe lungime iar buftul sau burta in 4 bucati, se aseaza intr-un vas cu apa rece unde se maiadauga 100ml de otet si o lingurita mica de bicarbonat, pentru ca, curatirea lor sa fie cat mai eficienta.

Organele de miel cu capatana si coada se vor tine in apa rece cu otet pentru a i se spulbera mirosul de oaie

Se pun l a fiert intrun vas mai mare. Spumuirea se va face de 2-3 ori ca zeama rezultata sa fie cat maai limpede. Se scot matele si buftul si se taie fideluta, se scot organele si se taie cuburi mici, se dezoseaza capatana si coada.

Pregatim vasul pentru ciorba (8litri) punem toate legumele si le tragem in ulei dupa care adaugam toata carnea si umplem pe jumatate cu apa si trecem la fierberea ciorbei.

Din leustean luam crengile (partea groasa) , le taiem marunt de tot si le punem la fiert odata cu carnea si legumele. Invazia de arome va fi incredibila. Pentru a face fata, zaboviti oleaca si luati un paharel de rachie in nas. Va veti simti mai bine.

Cand carnea este fiarta se adauga borsul si se sareaza. Pregatim ouale si smantana le batem bine pentru a obtine dresingul de ciorba. Dupa ce vedem ca ciorba este gata, oprim focul dam vasul deoparte la odihna.

Leusteanul frunze il taiem si-l presuram in vas peste ciorba.
Poate fi o ciorba usoara de primavara de Paste care putem sa o servim cu dresingul aferent sau fara alaturi de un stufat de miel de un drob suculent si incheind cu o bucata de pasca va fi un meniu la care si boierii ar ravni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti