Ciorba de Bureti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -Organe de miel
  • -Mat de miel si buft de miel
  • -Capatana de miel si coada
  • -2 cepe
  • -2 ardei grasi
  • -1 telina mica
  • -1 pastarnac
  • -2 legaturi de leustean
  • -1,5 litri bors de casa
  • -1 cana de smantana
  • -doua oua
  • -Ulei 100 ml

Mod de preparare

Matele de miel si buftul vor fi pregatite inainte. Se spinteca matele in doua pe lungime iar buftul sau burta in 4 bucati, se aseaza intr-un vas cu apa rece unde se maiadauga 100ml de otet si o lingurita mica de bicarbonat, pentru ca, curatirea lor sa fie cat mai eficienta.

Organele de miel cu capatana si coada se vor tine in apa rece cu otet pentru a i se spulbera mirosul de oaie

Se pun l a fiert intrun vas mai mare. Spumuirea se va face de 2-3 ori ca zeama rezultata sa fie cat maai limpede. Se scot matele si buftul si se taie fideluta, se scot organele si se taie cuburi mici, se dezoseaza capatana si coada.

Pregatim vasul pentru ciorba (8litri) punem toate legumele si le tragem in ulei dupa care adaugam toata carnea si umplem pe jumatate cu apa si trecem la fierberea ciorbei.

Din leustean luam crengile (partea groasa) , le taiem marunt de tot si le punem la fiert odata cu carnea si legumele. Invazia de arome va fi incredibila. Pentru a face fata, zaboviti oleaca si luati un paharel de rachie in nas. Va veti simti mai bine.

Cand carnea este fiarta se adauga borsul si se sareaza. Pregatim ouale si smantana le batem bine pentru a obtine dresingul de ciorba. Dupa ce vedem ca ciorba este gata, oprim focul dam vasul deoparte la odihna.

Leusteanul frunze il taiem si-l presuram in vas peste ciorba.
Poate fi o ciorba usoara de primavara de Paste care putem sa o servim cu dresingul aferent sau fara alaturi de un stufat de miel de un drob suculent si incheind cu o bucata de pasca va fi un meniu la care si boierii ar ravni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute