Ciorba de Bureti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -Organe de miel
  • -Mat de miel si buft de miel
  • -Capatana de miel si coada
  • -2 cepe
  • -2 ardei grasi
  • -1 telina mica
  • -1 pastarnac
  • -2 legaturi de leustean
  • -1,5 litri bors de casa
  • -1 cana de smantana
  • -doua oua
  • -Ulei 100 ml

Mod de preparare

Matele de miel si buftul vor fi pregatite inainte. Se spinteca matele in doua pe lungime iar buftul sau burta in 4 bucati, se aseaza intr-un vas cu apa rece unde se maiadauga 100ml de otet si o lingurita mica de bicarbonat, pentru ca, curatirea lor sa fie cat mai eficienta.

Organele de miel cu capatana si coada se vor tine in apa rece cu otet pentru a i se spulbera mirosul de oaie

Se pun l a fiert intrun vas mai mare. Spumuirea se va face de 2-3 ori ca zeama rezultata sa fie cat maai limpede. Se scot matele si buftul si se taie fideluta, se scot organele si se taie cuburi mici, se dezoseaza capatana si coada.

Pregatim vasul pentru ciorba (8litri) punem toate legumele si le tragem in ulei dupa care adaugam toata carnea si umplem pe jumatate cu apa si trecem la fierberea ciorbei.

Din leustean luam crengile (partea groasa) , le taiem marunt de tot si le punem la fiert odata cu carnea si legumele. Invazia de arome va fi incredibila. Pentru a face fata, zaboviti oleaca si luati un paharel de rachie in nas. Va veti simti mai bine.

Cand carnea este fiarta se adauga borsul si se sareaza. Pregatim ouale si smantana le batem bine pentru a obtine dresingul de ciorba. Dupa ce vedem ca ciorba este gata, oprim focul dam vasul deoparte la odihna.

Leusteanul frunze il taiem si-l presuram in vas peste ciorba.
Poate fi o ciorba usoara de primavara de Paste care putem sa o servim cu dresingul aferent sau fara alaturi de un stufat de miel de un drob suculent si incheind cu o bucata de pasca va fi un meniu la care si boierii ar ravni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
3
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Spirale cu nuca din aluat cu urda
5
Dulciuri

Spirale cu nuca din aluat cu urda

Spirale cu nuca din aluat cu urda
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa