Ciorba de Bureti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -Organe de miel
  • -Mat de miel si buft de miel
  • -Capatana de miel si coada
  • -2 cepe
  • -2 ardei grasi
  • -1 telina mica
  • -1 pastarnac
  • -2 legaturi de leustean
  • -1,5 litri bors de casa
  • -1 cana de smantana
  • -doua oua
  • -Ulei 100 ml

Mod de preparare

Matele de miel si buftul vor fi pregatite inainte. Se spinteca matele in doua pe lungime iar buftul sau burta in 4 bucati, se aseaza intr-un vas cu apa rece unde se maiadauga 100ml de otet si o lingurita mica de bicarbonat, pentru ca, curatirea lor sa fie cat mai eficienta.

Organele de miel cu capatana si coada se vor tine in apa rece cu otet pentru a i se spulbera mirosul de oaie

Se pun l a fiert intrun vas mai mare. Spumuirea se va face de 2-3 ori ca zeama rezultata sa fie cat maai limpede. Se scot matele si buftul si se taie fideluta, se scot organele si se taie cuburi mici, se dezoseaza capatana si coada.

Pregatim vasul pentru ciorba (8litri) punem toate legumele si le tragem in ulei dupa care adaugam toata carnea si umplem pe jumatate cu apa si trecem la fierberea ciorbei.

Din leustean luam crengile (partea groasa) , le taiem marunt de tot si le punem la fiert odata cu carnea si legumele. Invazia de arome va fi incredibila. Pentru a face fata, zaboviti oleaca si luati un paharel de rachie in nas. Va veti simti mai bine.

Cand carnea este fiarta se adauga borsul si se sareaza. Pregatim ouale si smantana le batem bine pentru a obtine dresingul de ciorba. Dupa ce vedem ca ciorba este gata, oprim focul dam vasul deoparte la odihna.

Leusteanul frunze il taiem si-l presuram in vas peste ciorba.
Poate fi o ciorba usoara de primavara de Paste care putem sa o servim cu dresingul aferent sau fara alaturi de un stufat de miel de un drob suculent si incheind cu o bucata de pasca va fi un meniu la care si boierii ar ravni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici