Ciorba cu varza creata

Complexitate
redusa
Ciorba cu varza creata

Ingrediente

  • 500 gr oase de porc cu putina carne ( poate sa fie si de vita)
  • 400 gr amestec legume ptr ciorbe
  • 1 varza creata (cca 500 gr )
  • 1/2 telina razuita fin
  • bors magic cu legume
  • 2 linguri unt
  • sare, ardei iute facultativ
  • 4 linguri amestec de verdeturi (frunze leustean, telina, patrunjel, si rosii macinate)

Mod de preparare

Punem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si lasam sa fiarba la foc mic luand spuma deasupra . In timpul in care oasele fierb calim cele 400 gr de amestec de legume pe 2 linguri rama,iar varza creata o taiem fidea subtire .

Cind carnea de pe oase a fiert , strecuram supa , luam carnea ce vine de pe oase (ce nu il lasam asa pe os ) , si il punem la fiert in alt vas. Acum adaugam legumele calite si telina rasa cu care lasam sa dea cateva clocote si apoi punem si varza creata taiata.

Cand varza este fiarta punem 4 linguri de verdeata ptr ciorbe ( eu prepar in casa acest amestec ptr. iarna. Taiem frunze de leustean,telina, patrunjel, punem rosii macinate si sare ,si se pun in borcane ) si se lasa sa mai dea cateva clocote , apoi se potriveste de sare daca mai e nevoie. Se poate pune si o jumate de ardei iute daca va place ciorba mai picanta .

La sfarsit adaug bors magic cate 1 lingura mare la 2 litri de ciorba. Se poate adauga si mai mult bors daca va place mai acra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Carne de oaie cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Carne de oaie cu legume la cuptor

Chiar inainte sa inceapa postul, am primit o bucata de carne de oaie. Eu nu mananc deloc, ai mei o data, de doua ori pe an sa...

Carne de oaie cu legume la cuptor
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia