Punem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si lasam sa fiarba la foc mic luand spuma deasupra . In timpul in care oasele fierb calim cele 400 gr de amestec de legume pe 2 linguri rama,iar varza creata o taiem fidea subtire .
Cind carnea de pe oase a fiert , strecuram supa , luam carnea ce vine de pe oase (ce nu il lasam asa pe os ) , si il punem la fiert in alt vas. Acum adaugam legumele calite si telina rasa cu care lasam sa dea cateva clocote si apoi punem si varza creata taiata.
Cand varza este fiarta punem 4 linguri de verdeata ptr ciorbe ( eu prepar in casa acest amestec ptr. iarna. Taiem frunze de leustean,telina, patrunjel, punem rosii macinate si sare ,si se pun in borcane ) si se lasa sa mai dea cateva clocote , apoi se potriveste de sare daca mai e nevoie. Se poate pune si o jumate de ardei iute daca va place ciorba mai picanta .
La sfarsit adaug bors magic cate 1 lingura mare la 2 litri de ciorba. Se poate adauga si mai mult bors daca va place mai acra.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii