Chicken And Gnocchi Soup - Supa de Pui cu Gnocchi

Complexitate
redusa
Chicken And Gnocchi Soup - Supa de Pui cu Gnocchi

Ingrediente

  • un piept de pui gata gatit (friptura e mai bun eu am avut pulpa de curcan afumat)
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri de faina (am folosit integrala)
  • 400 ml lapte de frisca neindulcit
  • 700-800- ml supa de pui/legume/oase (se poate si ceva mai mult depinde de cat vreti supa de groasa)
  • 1 tulpina de telina (sau jumate de radacina mijlocie), tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi fin pisati
  • 2 morcovi rasi (mari, daca sant mici 3-4)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • un pumn bun de spanac crud si rupt bucati mai mari
  • busuioc si patrunjel proaspat
  • sare
  • piper dupa gust
  • parmesan proaspat ras
  • 500 gr gnocchi de cartofi
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete

Mod de preparare

In untul topit se prajeste ceapa si usturoiul. Cand e gata prajita (sticloasa) ceapa se pune faina si se face un fel de rantas (doar 1/2 de minut se tine pe foc) apoi se adauga jumatate din laptele de frisca.

In alta oala, se fierb gnocchi.

In supa care fierbe se adauga morcovi rasi, telina tocata marunt si friptura sau puiul la gratar sau ce vreti sa folositi, deasemenea taiat bucati mici (cubulete). Cand supa incepe sa se ingroase se adauga si a doua jumatate de lapte si supa de oase/pui/ legume, spanacul si se da gust (asezoneaza). Se mai fierbe 3-4 minute, se adauga gnocchi gata fierti si strecurati si se poate servi... La servire se presara in farfurie parmesan proaspat ras si se decoreaza cu cateva frunze de usturoi proaspat.

De regula eu cand pregatesc supa asta folosesc resturi de friptura de pui precum si ceva din zeama de pe friptura... pun mai putin lapte si ceva mai multa supa de legume daca o vreau mai putin calorica.

Supa asta nu este supa crema, dar trebuie sa aibe o consistenta groasa, aproape ca o supa crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Parteneri
Pizza quattro formaggi
Bucataras.RO

Pizza quattro formaggi

"Aluaturi de casa" Cine are pofta de o pizza delicioasa acum dupa sarbatorile de Paste? Noi putem manca zilnic...

Pizza quattro formaggi
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia