Bors Rusesc

Complexitate
ridicata
Bors Rusesc

Ingrediente

  • 500g carne de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita telina
  • 500g sfecla (poate sa fie proaspata si atunci o fierbeti si taiati in bucati sau gata sterilizata)
  • 3 cartofi
  • 1 rosie
  • un sfert de varza alba
  • 200 g sos tomat
  • putin usturoi, 1-2 feliute
  • sare
  • ulei
  • o lingura de otet
  • o lingura de zahar
  • smantana

Mod de preparare

Neaparat trebuie sa aveti carnea de vita si cu os. Osul si sfecla dau toata aroma la bors.

Se spala carnita si se pune intreaga la fiert in 3 litri de apa cu sare. Se lasa la fier cel putin 1 - 1h si jumatate. Intre timp se taie ceapa maruntel si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se taie rondele morcovii, telina si radacina de patrunjunjel si se adauga in tigaie. Se prajeste pana se inmoaie legumele.

Dupa ce carnea a fiert si e moale se scoate din apa. Se curata de pe os si se taie bucatele. Se pune carnea bucatele inapoi in oala. Se adauga si soteul de legume. Daca a scazut mult apa se poate adauga 1 pahar, doua de apa. Se lasa totul la fiert.

Se pragateste sfecla. Daca e sfecla proaspata, se fierbe si se taie. Daca e deja sterilizata, se taie bucatele. Bucatele pot fi mai mari sau mai mici dupa cum va place. Se pune sfecla in tigaie la prajit cu putin ulei. Se prajeste 10-15 minute si se adauga sosul tomat, dizolvat in putina zeama de la bors. Se amesteca. Adaugam 1 lingura de zahar si o lingura de otet. Se adauga sfecla in oala.

Taiem cartofii cubulete mai marisoare. Se pun in oala. Se toaca varza si se adauga la bors. Se lasa la fiert la foc mic inca o ora.

Cand este aproape gata se zdrobeste usturoiul. Se adauga o lingura de ulei si sare. Se curata rosia de coaja, se taie maruntel si se adauga peste usturoi. Se pune totul in borsulet. Se mai lasa 10 minute la fiert.

Borsul nu se consuma imediat. Trebuie lasat 4-5 ore inainte sa fie papat.

Se serveste fierbinte cu smatanica.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece
5
Romania

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece