Bors Rusesc

Complexitate
ridicata
Bors Rusesc

Ingrediente

  • 500g carne de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita telina
  • 500g sfecla (poate sa fie proaspata si atunci o fierbeti si taiati in bucati sau gata sterilizata)
  • 3 cartofi
  • 1 rosie
  • un sfert de varza alba
  • 200 g sos tomat
  • putin usturoi, 1-2 feliute
  • sare
  • ulei
  • o lingura de otet
  • o lingura de zahar
  • smantana

Mod de preparare

Neaparat trebuie sa aveti carnea de vita si cu os. Osul si sfecla dau toata aroma la bors.

Se spala carnita si se pune intreaga la fiert in 3 litri de apa cu sare. Se lasa la fier cel putin 1 - 1h si jumatate. Intre timp se taie ceapa maruntel si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se taie rondele morcovii, telina si radacina de patrunjunjel si se adauga in tigaie. Se prajeste pana se inmoaie legumele.

Dupa ce carnea a fiert si e moale se scoate din apa. Se curata de pe os si se taie bucatele. Se pune carnea bucatele inapoi in oala. Se adauga si soteul de legume. Daca a scazut mult apa se poate adauga 1 pahar, doua de apa. Se lasa totul la fiert.

Se pragateste sfecla. Daca e sfecla proaspata, se fierbe si se taie. Daca e deja sterilizata, se taie bucatele. Bucatele pot fi mai mari sau mai mici dupa cum va place. Se pune sfecla in tigaie la prajit cu putin ulei. Se prajeste 10-15 minute si se adauga sosul tomat, dizolvat in putina zeama de la bors. Se amesteca. Adaugam 1 lingura de zahar si o lingura de otet. Se adauga sfecla in oala.

Taiem cartofii cubulete mai marisoare. Se pun in oala. Se toaca varza si se adauga la bors. Se lasa la fiert la foc mic inca o ora.

Cand este aproape gata se zdrobeste usturoiul. Se adauga o lingura de ulei si sare. Se curata rosia de coaja, se taie maruntel si se adauga peste usturoi. Se pune totul in borsulet. Se mai lasa 10 minute la fiert.

Borsul nu se consuma imediat. Trebuie lasat 4-5 ore inainte sa fie papat.

Se serveste fierbinte cu smatanica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Desert rulada cu crema de piersici si caramel
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de piersici si caramel

Pentru sosul caramel am folosit reteta asta https://www.bucataras.ro/retete/sos-caramel-85486.html

Desert rulada cu crema de piersici si caramel
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui