Bors de Curcan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Bors de Curcan

Ingrediente

  • - 1 kg carne de curcan;
  • - 1 ceapa galbena medie;
  • - 2 morcovi mari;
  • - 1 radacina de patrunjel;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1 bucatica de telina (50-60 de gr);
  • - 1 ardei gras;
  • - taitei lati (100-150 de gr);
  • - sare de mare;
  • - boabe de piper;
  • - bors (500 ml);
  • - frunze de patrunjel si marar

Mod de preparare

Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe).
Se lasa sa fiarba pe foc mic sau in oala sub presiune.

Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele: ceapa curatata si intreaga, iar celelalte in ordinea lor de fiert: morcov, patrunjelul radacina, pastarnacul, ardeiul, telina.

Legumele pot fi taiate cuburi (cam de aceeasi dimensiune, sa existe o simetrie in farfurie), betigase, date pe razatoare sau cum va place. Inainte de a le adauga in bors le puteti cali intr-un pic de ulei pe toate (exclus ceapa). Se fierb pana cand toate devin moi.

Intre timp, borsul se fierbe separat, la fel si taiteii, dupa instructiunile de pe ambalaj (al dente).
Supa se acreste dupa gust. Se lasa sa mai dea un clocot, se condimenteaza cu sare, piper, verdeata tocata fin.

Pofta buna!
Se serveste calda, cu paine, mamaliguta, ardei iuti, ceapa etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura 2 creme
4
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos