Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe).
Se lasa sa fiarba pe foc mic sau in oala sub presiune.
Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele: ceapa curatata si intreaga, iar celelalte in ordinea lor de fiert: morcov, patrunjelul radacina, pastarnacul, ardeiul, telina.
Legumele pot fi taiate cuburi (cam de aceeasi dimensiune, sa existe o simetrie in farfurie), betigase, date pe razatoare sau cum va place. Inainte de a le adauga in bors le puteti cali intr-un pic de ulei pe toate (exclus ceapa). Se fierb pana cand toate devin moi.
Intre timp, borsul se fierbe separat, la fel si taiteii, dupa instructiunile de pe ambalaj (al dente).
Supa se acreste dupa gust. Se lasa sa mai dea un clocot, se condimenteaza cu sare, piper, verdeata tocata fin.
Pofta buna!
Se serveste calda, cu paine, mamaliguta, ardei iuti, ceapa etc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii