Bogracs la Ceaun

Complexitate
redusa
Bogracs la Ceaun

Ingrediente

  • 1 kg carne vita (eu am folosit carne de caprior)
  • 1 kg carne porc (piept, coada)
  • 6 bucati ceapa
  • 6 bucati rosii
  • 2 ardei iuti (fiecare pune ardei iute dupa gust, dar la fel de bine se poate si omite daca nu va place sa fie foarte condimentat)
  • 1 kg legume (morcovi, patrunjel, telina)
  • 15 kg cartofi
  • 2 bucati ardei gras (eu nu am pus caci am uitat sa cumpar! )
  • sare
  • delikat
  • boia
  • chimen macinat si 1 tub pasta de gulyas
  • l linguri untura
  • Pentru galuscute:
  • 2 oua
  • 1 lingura rasa untura (sau 1 lingura unt )
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Portionam intai carnea. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Legumele se curata si se taie felii. Rosiile le oparim in apa fierbinte si indepartam pielita, apoi le taiem felii sau cubulete. Cartofii se curata si se tau cubulete.

Punem in ceaun circa 6 linguri mari de untura si pe untura incinsa calim ceapa taiata si ardeii taiati marunt (asta daca nu uitati sa ii cumparati. . . ). Adaugam intai carnea de vita (caprior) peste, condimentam cu sare, piper, delikat si adaugam si rosiile taiate. Amestecam si lasam sa dea cateva clocote impreuna, dupa care punem atata apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba.

Cand carnea e fiarta de jumate (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa) si apa a scazut adaugam si carnea de porc portionata. Lasam sa se caleasca impreuna cateva minute apoi adaugam legumele feliate.

Le calim impreuna cu carnea dupa care adaugam pasta de gulyas, 1 lingura boia, 1 lingurita de chimen macinat. Amestecam bine toate aceste ingrediente cu carnea si adaugam apa cat sa acopere cu 2 palme carnea.

Lasam sa fiarba mai departe si adaugam ardeii iuti feliati. Gustam si daca mai e nevoie condimentam cu sare sau delikat. In momentul in care carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete (daca e prea gros bogracsul mai adaugati un pic de apa).

In timpul cat cartofii fierb pregatim galuscutele pentru bogracs in felul urmator. Intr-un vas punem 2 oua, 1/2 lingurita sare, 7-8 linguri faina si le amestecam. Adaugam 1 lingura rasa de untura cu care amestecam bine si punem atata apa cat sa obtinem un aluat nu prea gros dar nici prea subtire care sa curga prea tare.

Cu aparatul de rupt galuscute le rupem direct in ceaun cand cartofii sunt fierti (daca nu aveti aparat, galuscutele se pot rupe cu o lingurita) si lasam sa fiarba cateva clocote.
Se serveste fierbinte.


Bogracsul e mult mai bun daca folosim mai multe tipuri de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia