Visinata

Postat pe: 21-11-2010
(3)

Ingrediente

1 kg visine
400 g zahar
alcool, cat sa cuprinda fructele

Mod de preparare

Se spala visine frumoase, coapte, se scot samburii (sau se pot lasa - eu prefer fara) se scot coditele. Se umplu cu ele sticle/borcane mari (3-4 litri). Se pune un strat de visine, unul de zahar si tot asa pana se termina fructele si zaharul. Se leaga borcanul, se lasa la soare pana isi lasa visinele zeama lor si zaharul incepe sa se topeasca. Borcanul se mai scutura din cand in cand ca sa se aseza visinele mai bine.

Apoi, se toarna alcool peste ele, cat sa le acopere, se leaga borcanul/sticla, la loc, se aseaza din nou la soare pentru cateva saptamani.

Visinele primesc un gust aromat, foarte placut, daca se pun printre elecateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visina zdrobiti.

Dupa gust, se poate servi visinata cu fructe cu tot sau numai licoarea, fructele se pot fierbe intr-un sirop slab de apa cu zahar si se servesc pe post de compot.

Noi servim langa alune sau saratele, licoarea cu tot cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Visinata" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandruaioanei
•  07.01.2015 20:16:23

alcoolul se pune in sirop,fara fructe care absorb alcoolul,si ai un sirop cu ceva alcool si visine alcoolizate,te imbeti daca le mananci

pupi
•  15.02.2011 00:59:47

mitinita, mersi...sant ceva mai aromate ..deosebit de visinata normala

cartederetete.ro
•  15.02.2011 00:42:41

imi place ideea cu cirese amare!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Visinata