Supa/Sorbet de Pepene Galben

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa/Sorbet de Pepene Galben

Ingrediente

  • 3 felii de pepene galben foarte copt
  • 3 linguri mari de iaurt tip grec neindulcit
  • cateva frunze de menta proaspata
  • parmezan sau alta branzica cu aroma puternica - optional

Mod de preparare

O sa vi se para ciudat numele dupa ce o sa cititi procesul tehnologic si ingredientele.

Dar aceasta este traducere mot a mot a unei retete ce o pregateam pentru aperitiv sau pentru sorbet, acea inghetata servita intre aperitive si felul principal cu rol de "improspata" paladinul si a putea savura noile arome.

Dupa cum bine stiti, toata dulceata pepenului galben, indiferent de soi, se afla in interior, in acea membrana unde se gasesc semintele. Exista si dezavantajul ca exact acea membrana este prima care se strica, de aceea foarte multi o curata si o arunca. Daca aveti un pepene bine copt, dar inca in conditii, recomand sa curatati cu grija semintele si sa o pastrati.

Pepenele se curata de coaja si se taie in cuburi pe care le adaugati intr-un vas inalt si ingust daca folositi mixerul plonjor sau in vasul de la blender*.

Peste puneti cele 3 linguri pline de iaurt tip grec sau chiar si un iaurt normal mai gros - ideal ar fi de casa - dar neindulcit **

Mixati un pic, cat sa rupeti bucatile mari de pepene, ridicati mixerul si adaugati frunzele de menta proaspata, rupte cu mana sau taiate cu cutitul, dupa cum doriti.

Continuati sa mixati cca 2 minute sau pana cand se lichefiaza pepenele.

Se serveste imediat, cum toate ingredientele sunt de la frigider. In cazul in care il pregatiti cu cateva ore inainte, deoarece compozitia se va desface in doua parti - iaurtul deasupra si pepenele la fundul vasului - va fi nevoie sa il mai "ametiti" cca 30 de secunde pentru omogenizare.

Pentru servire, in cazul de mese festive, recomand pahare de cocktail gen martini, decorat cu o frunza de menta si/sau o bucatica de pepene galben si presarate cateva firimituri de parmezan sau alta branzica puternica - gruyerre de ex, preferata mea, sau manchego curado.

Sorbet
Pentru a obtine un sorbet sau un fel de inghetata puneti continutul intr-o casoleta apta pentru congelator, tinand cont ca veti avea nevoie de spatiu sa amestecati pe parcurs - ideal ar fi sa fie umpluta pe jumatate.

Introduceti recipientul in congelator si la fiecare 15 minute, mestecati energic cu o furculita sau un tel mic, depinde de cantitatea preparata. Rezultatul obtinut trebuie sa aiba textura de granita. Pentru a avea efectul de "spalare" a paladinului, recomand sa puneti la cantitatile de mai sus cca 30-40 ml de vodka. Compozitia rezultata se pune in paharute de maxim 40 ml.

* Mie mi s-a stricat blenderul acum 2 zile: p
** Doamne, atat de lenesi suntem incat avem nevoie sa cumparam iaurt gata indulcit cu edulcoranti???

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute