Supa/Sorbet de Pepene Galben

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa/Sorbet de Pepene Galben

Ingrediente

  • 3 felii de pepene galben foarte copt
  • 3 linguri mari de iaurt tip grec neindulcit
  • cateva frunze de menta proaspata
  • parmezan sau alta branzica cu aroma puternica - optional

Mod de preparare

O sa vi se para ciudat numele dupa ce o sa cititi procesul tehnologic si ingredientele.

Dar aceasta este traducere mot a mot a unei retete ce o pregateam pentru aperitiv sau pentru sorbet, acea inghetata servita intre aperitive si felul principal cu rol de "improspata" paladinul si a putea savura noile arome.

Dupa cum bine stiti, toata dulceata pepenului galben, indiferent de soi, se afla in interior, in acea membrana unde se gasesc semintele. Exista si dezavantajul ca exact acea membrana este prima care se strica, de aceea foarte multi o curata si o arunca. Daca aveti un pepene bine copt, dar inca in conditii, recomand sa curatati cu grija semintele si sa o pastrati.

Pepenele se curata de coaja si se taie in cuburi pe care le adaugati intr-un vas inalt si ingust daca folositi mixerul plonjor sau in vasul de la blender*.

Peste puneti cele 3 linguri pline de iaurt tip grec sau chiar si un iaurt normal mai gros - ideal ar fi de casa - dar neindulcit **

Mixati un pic, cat sa rupeti bucatile mari de pepene, ridicati mixerul si adaugati frunzele de menta proaspata, rupte cu mana sau taiate cu cutitul, dupa cum doriti.

Continuati sa mixati cca 2 minute sau pana cand se lichefiaza pepenele.

Se serveste imediat, cum toate ingredientele sunt de la frigider. In cazul in care il pregatiti cu cateva ore inainte, deoarece compozitia se va desface in doua parti - iaurtul deasupra si pepenele la fundul vasului - va fi nevoie sa il mai "ametiti" cca 30 de secunde pentru omogenizare.

Pentru servire, in cazul de mese festive, recomand pahare de cocktail gen martini, decorat cu o frunza de menta si/sau o bucatica de pepene galben si presarate cateva firimituri de parmezan sau alta branzica puternica - gruyerre de ex, preferata mea, sau manchego curado.

Sorbet
Pentru a obtine un sorbet sau un fel de inghetata puneti continutul intr-o casoleta apta pentru congelator, tinand cont ca veti avea nevoie de spatiu sa amestecati pe parcurs - ideal ar fi sa fie umpluta pe jumatate.

Introduceti recipientul in congelator si la fiecare 15 minute, mestecati energic cu o furculita sau un tel mic, depinde de cantitatea preparata. Rezultatul obtinut trebuie sa aiba textura de granita. Pentru a avea efectul de "spalare" a paladinului, recomand sa puneti la cantitatile de mai sus cca 30-40 ml de vodka. Compozitia rezultata se pune in paharute de maxim 40 ml.

* Mie mi s-a stricat blenderul acum 2 zile: p
** Doamne, atat de lenesi suntem incat avem nevoie sa cumparam iaurt gata indulcit cu edulcoranti???

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.