Socată reţeta bunicii
Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate.
Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in borcan.
Se amesteca usor toata compozitia, se pune capacul la borcan si se lasa 3-4 zile la macerat. Compozitia din borcan se amesteca cel putin o data pe zi.
Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider, in sticle sau bidoane.
Se serveste ca atare sau cu gheata, eventual se mai poate indulci, dupa gust.
In loc de boabe de orez se poate pune un bobulet de drojdie proaspata, dar socata va avea miros specific acesteia.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii