Sirop din Muguri de Brad

Complexitate
medie
Sirop din Muguri de Brad

Ingrediente

  • -muguri de brad;
  • -zahar;
  • -lamaie

Mod de preparare

Primavara este anotimpul care imi place cel mai mult ... campul inverzeste, albinele incep sa culeaga mierea florilor, pasarelele ciripesc vesele, apar cuiburi de randunele, sarbatorile de Paste ne lumineaza sufletele si mintea, vantul poarta mirosul seducator al naturii ... si totodata incep si muncile campului.

Eu sar peste munca pamantului ca nu am dar am destule de facut in camara si in beci ... Si dupa ce am terminat curatenia, rafturile mi se pareau cam golute, de parca asteapta sa le umplu iar cu bunatati.
Asa ca ce sa mai stau pe ganduri ... m-am pus pe treaba.

Primele retete pe care le pregatesc primavara sunt cele de siropuri care imi sunt utile atat vara cat si iarna. Sunt incarcate de arome proaspete, reconfortante si le accepta intreaga familie ... asa ne potolim noi setea. Culegem mugurii de brad (in varfurile cetinilor apar primavara mugurii de un verde crud si cand au 2-4 cm sunt numai buni de cules) sau ii cumparam.

Ii spalam in mai multe ape, ii punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa cat sa ii cuprinda si ii fierbem pana se inmoaie bine de tot. Luam intre degete cateva ace si daca se macina inseamna ca sunt fierte. Operatiunea poate dura mai mult sau mai putin asta depinzand de cantitatea de muguri pe care o aveti.
Luam oala de pe foc si o lasam acoperita pana a doua zi.

Sucul astfel obtinut (albicios si tulbure) se strecoara prin tifon sau printr-o sita deasa (se storc bine si mugurii, dupa care se arunca) si se masoara. La fiecare litru de suc se pune 1 kg. de zahar si cate o felie de lamaie (puteti pune sare de lamaie -1gr. de sare/1 l de suc- sau zeama de lamaie -1 lingura zeama/ 1 l suc).

Oala in care urmeaza sa fierbem siropul trebuie sa fie mai mare in volum (sucul face spuma).
Dupa ce se introduce zaharul, se amesteca pana se dizolva complet dupa care punem sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.

Daca face spuma multa amestecam continuu pana dispare de la suprafata.
Siropul este gata cand este bine legat (ca cel din dulceata) sau atunci cand fierbe bulele de aer sunt mai mari.

Culoarea variaza in functie de timpul de fierbere. Daca aveti cantitate mare de suc atunci siropul este inchis la culoare (spre maro); daca aveti mai putin suc atunci va avea o culoare aramie, roscata.

Siropul cald se toarna in sticle sau borcane sterlizate, uscate si bine incalzite, se pun dopurile sau capacele, se lasa sa se raceasca bine dupa care le pastram in camara.
Se serveste ca oricare alt sirop, cu apa minerala sau plata, dar putem spune ca este si de leac (combate tusea, bronsita, febra), facand parte din farmacia de acasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
3
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Bomboane de casa
4
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Cheesecake cu mure si iaurt
Bucataras.RO

Cheesecake cu mure si iaurt

Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc ușor și rapid și sunt delicioase. Vă invit să încercați...

Cheesecake cu mure si iaurt
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute