Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat 24 de ore.
A doua zi, se strecoara lichidul si se storc florile.
Se masoara lichidul si se mai fierbe sa mai scada putin, apoi se adauga zaharul.
Siropul se fierbe in continuare pana incepe sa se lege, in functie de consistenta dorita.
Cu o jumatate de ora inainte de a lua siropul de pe foc, se adauga o lamaie feliata.
Cand este gata, siropul se pune fierbinte in borcanele spalate si uscate 10 minute la cuptor si se lasa la racit in paturi.
In mod normal se pune zahar in raport de 1:1 (1 kg de zahar la 1 l lichid), insa mi s-a parut ca iese prea dulce, asa ca la 8 l de lichid ramas am pus 5 kg zahar.
Varianta 2 de sterilizare: Siropul se poate pune fierbinte in borcane, apoi acestea se fierb 20 de minute pe baie de aburi si se lasa la racit in apa in care s-au fiert.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii