Sirop Din Dovleac si Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g dovleac
  • 2 buc mere
  • 600 ml de apa
  • 400 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 stelute de anason
  • 1 buc coaja de scortisoara

Mod de preparare

Dovleacul si merele se curata de coaja, se scot semintele, se taie cubulete. Apa, zaharul, zaharul vanilat, stelutele de anason si coaja de scortisoara se fierb impreuna. Dovleacul si merele se adauga in sirop, se acopera si se fierb la foc potrivit, pina se inmoaie fructele. Se scot stelutele anason si scortisoara, si se paseaza, se trece continutul printr-o sita fina.

Se obtine aproximativ 700 ml. Se toarna in sticle fierbinte. Stelutele de anason si coaja de scortisoara se pot pune in sticle ca decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate