Sirop de Lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sirop de Lamaie

Ingrediente

  • 30 lamai potrivite
  • 5 kg zahar
  • 30 cani apa

Mod de preparare

Lamaile se spala bine, dupa care se decojesc cu curatator de legume. Cojile se pun la fiert in apa, iar peste acestea se pune zeama storsa bine de la lamai. Cand apa se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca bine pentru a se topi. Acesta se fierbe la foc mic.
In momentul cand incepe sa fiarba, se mai lasa aproximativ 20 minute, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
Mie mi-au iesit 27 de sticle de 500 ml si 3 sticle de 330 ml.
Siropul se serveste diluat apa plata sau minerala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa