Sirop Concentrat de Mure

Complexitate
redusa
Sirop Concentrat de Mure

Ingrediente

  • 1,5 kg mure proaspete (daca se poate de padure ca sant mai bune)
  • 0,500 gr zahar (sau mai putin daca va place mai acrisor)
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare

Fructele se spala bine de tot intr-o strecuratoare de plastic dupa care se lasa la scurs. Se ia apoi o sita de matase sau de plastic (metalul oxideaza) si se pasireaza. Semintele si pulpa ramasa in sita, se arunca (daca nu veti sa folositi la un jello) dupa care sucul si pulpa rezultate in urma pasarii se amesteca cu zaharul bine de tot.
Se pune la foc mic si se amesteca mereu in sirop.

Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc, se trage la sticle, se mai fierbe la baia de aburi pentru o jumatate de ora dupa care se lasa pe masa in bucatarie sa se raceasca. Se pastreaza la loc rece. Se serveste cu apa minerala si cu cuburi de gheata, pe post de racoritoare naturala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc