Orsava de Zarzare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg de zarzare coapte
  • 2 lamai
  • 1,3 kg de miere de albini
  • 5 litri de apa

Mod de preparare

Dam in doua zarzarele spalate in prealabil cu apa rece si dam samburii afara, pastrand numai pulpa. Zarzarele sa fie coapte din cale afara ca la fierbere sa se topeasca toata pulpa. Lamaiele taiate in patru se baga la fiert si fierbe cu zarzarele odata pana la epuizare, urmand sa le dam afara spre sfarsit.

Indulcim cu miere de albini dupa pofta ce o avem, si trecem la imbutelierea in sticle.
v-om steriliza timp de 18-20 de min. Racirea se face treptat in 2-3 zile dupa care depozitam totul in camara.
Cu gheata, cu lamaie, rece sau cald, ca baza pentru coktailuri insotit de produse de patiserie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa