Spalati, scurgeti si desprindeti boabele de struguri de pe ciorchini. Stoarceti boabele de struguri (prin masina de suc, storcatorul de fructe, presa de struguri sau chiar prin masina de rosii). Daca zeama contine samburi sau alte impuritati, strecurati-o printr-un tifon.
Puneti imediat zeama obtinuta la fiert impreuna cu zaharul, intr-un vas mare, emailat, cu gura larga, amestecand mereu. Fierbeti timp de 1 ora, la foc mic, indepartand mereu spuma formata deasupra.
Lasati apoi mustul la racit.
Puneti-l in sticle sterilizate si uscate si inchideti ermetic.
Pe timpul pastrarii acest must capata consistenta unui sirop gros si dulce, care se poate servi cu sifon sau apa minerala.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umplutePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii