Spalati, scurgeti si desprindeti boabele de struguri de pe ciorchini. Stoarceti boabele de struguri (prin masina de suc, storcatorul de fructe, presa de struguri sau chiar prin masina de rosii). Daca zeama contine samburi sau alte impuritati, strecurati-o printr-un tifon.
Puneti imediat zeama obtinuta la fiert impreuna cu zaharul, intr-un vas mare, emailat, cu gura larga, amestecand mereu. Fierbeti timp de 1 ora, la foc mic, indepartand mereu spuma formata deasupra.
Lasati apoi mustul la racit.
Puneti-l in sticle sterilizate si uscate si inchideti ermetic.
Pe timpul pastrarii acest must capata consistenta unui sirop gros si dulce, care se poate servi cu sifon sau apa minerala.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizataMi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...
Deserturi fursecuri motateSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii