Spalati, scurgeti si desprindeti boabele de struguri de pe ciorchini. Stoarceti boabele de struguri (prin masina de suc, storcatorul de fructe, presa de struguri sau chiar prin masina de rosii). Daca zeama contine samburi sau alte impuritati, strecurati-o printr-un tifon.
Puneti imediat zeama obtinuta la fiert impreuna cu zaharul, intr-un vas mare, emailat, cu gura larga, amestecand mereu. Fierbeti timp de 1 ora, la foc mic, indepartand mereu spuma formata deasupra.
Lasati apoi mustul la racit.
Puneti-l in sticle sterilizate si uscate si inchideti ermetic.
Pe timpul pastrarii acest must capata consistenta unui sirop gros si dulce, care se poate servi cu sifon sau apa minerala.
Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!) de cca. 1000 înghețat, după dezghețare...
File de merlucius si legume en papilloteInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii