Se curata afinele si se spala. Se pun in blender pana se obtine o pasta. Se adauga apa si se amesteca pana la omogenizare.
Aceasta pasta se strecoara. Daca vreti si putina pulpa, puteti folosi o strecuratoare mai mare, cum e a mea. Daca vreti o limonada limpede, strecurati-o prin ceva mai fin, lasati-o un pic la decantat (maxim 15 minute). Reziduurile solide se vor ridica la suprafata si vor putea si inlaturate cu o lingurita. Se arunca pulpa neutilizata (eu n-am gasit nici o maniera de refolosire).
Sucul de afine, impreuna cu mierea si zeama de lamaie se pun intr-un shaker (eu n-am, deci am folosit un termos). Se amesteca bine.
Se pregatesc 3 pahare mai mari (minim 300 ml) sau 4 mai mici. Se pun cateva cuburi de gheata in ele. Se toarna sucul de afine in asa fel incat sa fie distribuit in mod egal in toate paharele. Ultimul pas: impartirea apei minerale carbogazoase, in mod egal, in toate paharele.
Aparent oamenii percep limonada ca fiind o bautura racoritoare, buna pentru perioadele de arsita, datorita faptului ca stimuleaza salivatia.
Unul din primele simptome ale deshidratarii, in zilele caniculare, e senzatia de gura uscata. Gustul acru al limonadei intarzie uscarea gurii, creand impresia de hidratare chiar si dupa ce am terminat-o de baut. Nu am studiat indeajuns problema sa fiu convinsa ca are fundamente medicale, dar pare sa aiba sens. :)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii