Intr-un vas punem cele 6 galbenusuri impreuna cu 5-6 linguri zahar pudra si le amestecam pana devin ca o spuma. In alt vas punem 500 ml frisca cu restul de zahar pudra si il punem la foc, unde il vom lasa pana da intr-un clocot. Il luam deoparte si il vom adauga treptat la galbenusurile frecate spuma putin cate putin, amestecand mereu. Adaugam si esentele de vanilie.
Dupa ce am terminat de adaugat frisca, turnam cate putin la compozitia de mai sus, 500 ml vodka amestecand continuu. Dupa ce a fost adaugata si vodka turnam lichiorul rezultat in sticle (mie mi-a iesit circa 1.5 l lichior) si le punem la rece pentru 2 saptamani pentru a se intrepatrunde aromele.
Lichiorul se serveste bine racit. Se poate folosi si la salatele de fructe.
Puse in sticle transparente, impachetate frumos se pot oferi ca si cadouri.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii