Lichior de lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 lamai proaspete,
  • 1 l votca absolut (sau alta fara arome),
  • 500 ml apa,
  • 500 gr zahar

Mod de preparare

Lamaile le spalam bine dupa care le stergem cu un prosop. Le cojim (cu un cutit sau cu scula de cartofi). Coaja nu trebuie sa fie foarte groasa (sa nu iasa amar).

Intr-un borcan mai mare, punem cojile de lamaii si le acoperim cu votca, punem capacul si-l lasam o ora.

Borcanul trebuie sa fie bine inchis.

Dupa o ora strecuram , si punem votca intr-un bol. Amestecam apoi apa cu zaharul si dam pe foc (nu trebuie sa fiarba doar sa se dizolve zaharul).

Cand e gata adaugam peste votca, amestecam putin si turnam apoi intr-o sticla.

Il dam la frigider si este numai bun de servit!
Se serveste rece si cu bucati de gheata sfaramata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate