Lassi - O Bautura Tamaduitoare cu Proprietati Digestive

Complexitate
redusa
Lassi - O Bautura Tamaduitoare cu Proprietati Digestive

Ingrediente

  • -3 parti apa plata, la temperatura camerei
  • -1 parte iaurt sau lapte rece
  • -½ lingurita ghimbir pudra
  • -1 lingurita chimion prajit si macinat
  • -sare si piper negru dupa gust

Mod de preparare

Puneti apa plata si laptele / iaurtul in vasul blenderului.

Adaugati ghimbirul, chimionul, sare si piper, dupa gust si mixati bine, la viteza mare pana capata o consistenta spumoasa.

Turnati in pahare.

Serviti ca atare.
Veti constata ca nu iese deloc atat de picant precum pare la prima vedere, iar acesta bautura este tare gustoasa.

* Ghimbirul este o planta cu efect incalzitor, stimulant. Neinsotit de alte plante, este bun pentru afectiuni ca dispepsia si starea de greata.
Ghimbirul, in general, este bine sa-l combinati si cu alte plante, cu efect racoritor si calmant (ex. chimenul) ca sa nu irite stomacul, dar in acelasi timp sa puteti beneficia de efectele lui.
Atentie! In general, ghimbirul proaspat nu se foloseste in stare cruda. El se rade fin si se adauga in mancare, unde prin fierbere ii dispare iuteala si ramane doar aroma. De obicei, la mancare se pune atat ghimbir proaspat, cat si ghimbir uscat.

In scop terapeutic se foloseste de obicei ghimbirul uscat, in cantitati moderate insa, pentru ca are efect fierbinte, stimulator.

Pentru un gust autentic indian, prajiti la cuptor chimionul pe o tava curata, apoi rasniti-l pana devine pulbere si amestecati cate 1 lingurita de pulbere in fiecare cana de lassi.

Pentru un efect ultra- racoritor, adaugati cate 3 frunze de menta, tocate marunt, pentru fiecare portie. Daca este foarte cald afara, dublati cantitatea de chimen. Impreuna cu menta, acesta va va trimite intr-o veritabila oaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma. Astazi am fazut niste biscuiti cu...

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!