Lassi - O Bautura Tamaduitoare cu Proprietati Digestive

Complexitate
redusa
Lassi - O Bautura Tamaduitoare cu Proprietati Digestive

Ingrediente

  • -3 parti apa plata, la temperatura camerei
  • -1 parte iaurt sau lapte rece
  • -½ lingurita ghimbir pudra
  • -1 lingurita chimion prajit si macinat
  • -sare si piper negru dupa gust

Mod de preparare

Puneti apa plata si laptele / iaurtul in vasul blenderului.

Adaugati ghimbirul, chimionul, sare si piper, dupa gust si mixati bine, la viteza mare pana capata o consistenta spumoasa.

Turnati in pahare.

Serviti ca atare.
Veti constata ca nu iese deloc atat de picant precum pare la prima vedere, iar acesta bautura este tare gustoasa.

* Ghimbirul este o planta cu efect incalzitor, stimulant. Neinsotit de alte plante, este bun pentru afectiuni ca dispepsia si starea de greata.
Ghimbirul, in general, este bine sa-l combinati si cu alte plante, cu efect racoritor si calmant (ex. chimenul) ca sa nu irite stomacul, dar in acelasi timp sa puteti beneficia de efectele lui.
Atentie! In general, ghimbirul proaspat nu se foloseste in stare cruda. El se rade fin si se adauga in mancare, unde prin fierbere ii dispare iuteala si ramane doar aroma. De obicei, la mancare se pune atat ghimbir proaspat, cat si ghimbir uscat.

In scop terapeutic se foloseste de obicei ghimbirul uscat, in cantitati moderate insa, pentru ca are efect fierbinte, stimulator.

Pentru un gust autentic indian, prajiti la cuptor chimionul pe o tava curata, apoi rasniti-l pana devine pulbere si amestecati cate 1 lingurita de pulbere in fiecare cana de lassi.

Pentru un efect ultra- racoritor, adaugati cate 3 frunze de menta, tocate marunt, pentru fiecare portie. Daca este foarte cald afara, dublati cantitatea de chimen. Impreuna cu menta, acesta va va trimite intr-o veritabila oaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata