Compot cu Scrijale

Postat pe: 03-02-2013
(2)

Ingrediente

Scrijale 0,5 kg
Lamaie una bucata
Miere de albini
150 gr

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Istoria mare ar fi in faptul de a descrie producerea scrijalelor. Inca din timpul verii alegem soiuri de mere si pere care nu sant zemoase si au carnea mai batuta.

Ne v-om folosi de soare ca sa le uscam bine procedand la intoarcerea lor consecutiva cateva zile la rand pana cand procesul de uscare este complet. Depozitarea lor se face in ladite de lemn sau cutii de carton precum si in pungi de hirtie in locuri uscate si aerisite.

Iarna luam cantitatea apreciata de noi dupa nevoie si le v-om pune la umflat de azi pentru maine, urmand ca a doua zi sa purcedem la realizarea compotului.

Fierberea are loc intr-un vas cu apa in care adaugam scrijalele umflate si curatate de impuritati. Spre sfarsitul fierberii punem lamaia taiata in opt felii dupa care venim si cu mierea de albini si indulcim dupa gust.
La masa de seara poate insoti cu succes orice tocana, ghiveci, salata cu si fara maioneza.
Poate fi servit intre mese atat cald cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Compot cu Scrijale" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  03.02.2013 17:38:20

Interesant si inedit mod ( pentru mine !) de a folosi fructele verii si a le conserva natural pentru iarna. Iti multumesc frumos pentru reteta.
Am o livada destul de mare si voi face negresit aceste " scrijale".
Ai putea sa-mi precizezi daca fructele le usti intregi sau taiate felii ?

danielcozma391
•  03.02.2013 15:54:16

Adeseori pe timpul iernii urcam in podul dasei acolo unde stiam ca este lada cu scrijale indesam bine in pozanare si o zbughiam din curte fara sttirea parintilor la sanius>Nu mai rabdam pana ce facea mama compotul
Adeseori chemam toti copiii de pe ulita infrigurati si imbujorati de gerul de afara si la masa fiecare cu strachina de lut si lingura de lemn asteptam cuviinciosi portia de compot>De multe ori si doua>
Toate astea au fost adata de demult

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Compot cu Scrijale