Istoria mare ar fi in faptul de a descrie producerea scrijalelor. Inca din timpul verii alegem soiuri de mere si pere care nu sant zemoase si au carnea mai batuta.
Ne v-om folosi de soare ca sa le uscam bine procedand la intoarcerea lor consecutiva cateva zile la rand pana cand procesul de uscare este complet. Depozitarea lor se face in ladite de lemn sau cutii de carton precum si in pungi de hirtie in locuri uscate si aerisite.
Iarna luam cantitatea apreciata de noi dupa nevoie si le v-om pune la umflat de azi pentru maine, urmand ca a doua zi sa purcedem la realizarea compotului.
Fierberea are loc intr-un vas cu apa in care adaugam scrijalele umflate si curatate de impuritati. Spre sfarsitul fierberii punem lamaia taiata in opt felii dupa care venim si cu mierea de albini si indulcim dupa gust.
La masa de seara poate insoti cu succes orice tocana, ghiveci, salata cu si fara maioneza.
Poate fi servit intre mese atat cald cat si rece.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAzi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...
Frappuccino cu frisca si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii