Ciocolata Calda de Craciun

Postat pe: 30-11-2014
(0)

Ingrediente

Pentru 2 portii:
500 ml lapte de cocos
120 g ciocolata, rasa (recomandat cu 70 % cacao)
2 linguri cacao (de foarte buna calitate)
2 linguri zahar muscovado / zahar brun
½ lingurita scrtisoara pudra
½ lingurita extract de vanilie
Pentru servit
100 ml smantana pentru frisca
zahar pudra vanilat
dupa gust
100 g marshmallows
Pentru ornat:
scortisoara pudra, optional
ornamente de ciocolata, optional

Mod de preparare

* Folositi marshmallow alb (care nu are arome), cele colorate au diferite arome care pot influenta gustul ciocolatei calde. Daca marshmallows este in bucati mari, taiati-l in rondele mai mici.

Bateti smantana pentru frisca pana are o consistenta pufoasa, incorporati zaharul pudra vanilat (dupa gust) si lasati in asteptare.

Dizolvati cacao in putin lapte de cocos rece. Dati deoparte.

Separat, puneti intr-un vas restul de lapte, apoi adaugati pe rand celelalte ingrediente: zaharul, vanilia, scortisoara, cacao dizolvata si ciocolata rasa.

Asezati vasul pe foc mic, amestecand din cand in cand cu o spatula.

Lasati sa se infierbante bine si dati deoparte, inainte sa inceapa sa clocoteasca.

Repartizati imediat in pahare sau cani.

Decorati cu frisca si adaugati o cantitate generoasa de marshmallows.

Lasati in asteptare cateva secunde pentru ca rondelele de marshmallows sa inceapa sa se topeasca.

Optional, puteti presara peste marshmallows un praf de scortisoara sau ornamente de ciocolata.

Serviti ciocolata cat este calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciocolata Calda de Craciun" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciocolata Calda de Craciun