Ciocolata Calda de Craciun

Complexitate
redusa
Ciocolata Calda de Craciun

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -500 ml lapte de cocos
  • -120 g ciocolata, rasa (recomandat cu 70 % cacao)
  • -2 linguri cacao (de foarte buna calitate)
  • -2 linguri zahar muscovado / zahar brun
  • -½ lingurita scrtisoara pudra
  • -½ lingurita extract de vanilie
  • Pentru servit
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -zahar pudra vanilat
  • dupa gust
  • -100 g marshmallows
  • Pentru ornat:
  • -scortisoara pudra, optional
  • -ornamente de ciocolata, optional

Mod de preparare

* Folositi marshmallow alb (care nu are arome), cele colorate au diferite arome care pot influenta gustul ciocolatei calde. Daca marshmallows este in bucati mari, taiati-l in rondele mai mici.

Bateti smantana pentru frisca pana are o consistenta pufoasa, incorporati zaharul pudra vanilat (dupa gust) si lasati in asteptare.

Dizolvati cacao in putin lapte de cocos rece. Dati deoparte.

Separat, puneti intr-un vas restul de lapte, apoi adaugati pe rand celelalte ingrediente: zaharul, vanilia, scortisoara, cacao dizolvata si ciocolata rasa.

Asezati vasul pe foc mic, amestecand din cand in cand cu o spatula.

Lasati sa se infierbante bine si dati deoparte, inainte sa inceapa sa clocoteasca.

Repartizati imediat in pahare sau cani.

Decorati cu frisca si adaugati o cantitate generoasa de marshmallows.

Lasati in asteptare cateva secunde pentru ca rondelele de marshmallows sa inceapa sa se topeasca.

Optional, puteti presara peste marshmallows un praf de scortisoara sau ornamente de ciocolata.

Serviti ciocolata cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
3
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Pizza prosciutto e funghi
Bucataras.RO

Pizza prosciutto e funghi

Pentru a obține gust autentic al pizzei italienești trebuie să acordăm atenție fiecărui ingredient în parte, iar...

Pizza prosciutto e funghi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala