Ciocolata Calda de Craciun

Complexitate
redusa
Ciocolata Calda de Craciun

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -500 ml lapte de cocos
  • -120 g ciocolata, rasa (recomandat cu 70 % cacao)
  • -2 linguri cacao (de foarte buna calitate)
  • -2 linguri zahar muscovado / zahar brun
  • -½ lingurita scrtisoara pudra
  • -½ lingurita extract de vanilie
  • Pentru servit
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -zahar pudra vanilat
  • dupa gust
  • -100 g marshmallows
  • Pentru ornat:
  • -scortisoara pudra, optional
  • -ornamente de ciocolata, optional

Mod de preparare

* Folositi marshmallow alb (care nu are arome), cele colorate au diferite arome care pot influenta gustul ciocolatei calde. Daca marshmallows este in bucati mari, taiati-l in rondele mai mici.

Bateti smantana pentru frisca pana are o consistenta pufoasa, incorporati zaharul pudra vanilat (dupa gust) si lasati in asteptare.

Dizolvati cacao in putin lapte de cocos rece. Dati deoparte.

Separat, puneti intr-un vas restul de lapte, apoi adaugati pe rand celelalte ingrediente: zaharul, vanilia, scortisoara, cacao dizolvata si ciocolata rasa.

Asezati vasul pe foc mic, amestecand din cand in cand cu o spatula.

Lasati sa se infierbante bine si dati deoparte, inainte sa inceapa sa clocoteasca.

Repartizati imediat in pahare sau cani.

Decorati cu frisca si adaugati o cantitate generoasa de marshmallows.

Lasati in asteptare cateva secunde pentru ca rondelele de marshmallows sa inceapa sa se topeasca.

Optional, puteti presara peste marshmallows un praf de scortisoara sau ornamente de ciocolata.

Serviti ciocolata cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa