Ciocolata Calda de Craciun

Complexitate
redusa
Ciocolata Calda de Craciun

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -500 ml lapte de cocos
  • -120 g ciocolata, rasa (recomandat cu 70 % cacao)
  • -2 linguri cacao (de foarte buna calitate)
  • -2 linguri zahar muscovado / zahar brun
  • -½ lingurita scrtisoara pudra
  • -½ lingurita extract de vanilie
  • Pentru servit
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -zahar pudra vanilat
  • dupa gust
  • -100 g marshmallows
  • Pentru ornat:
  • -scortisoara pudra, optional
  • -ornamente de ciocolata, optional

Mod de preparare

* Folositi marshmallow alb (care nu are arome), cele colorate au diferite arome care pot influenta gustul ciocolatei calde. Daca marshmallows este in bucati mari, taiati-l in rondele mai mici.

Bateti smantana pentru frisca pana are o consistenta pufoasa, incorporati zaharul pudra vanilat (dupa gust) si lasati in asteptare.

Dizolvati cacao in putin lapte de cocos rece. Dati deoparte.

Separat, puneti intr-un vas restul de lapte, apoi adaugati pe rand celelalte ingrediente: zaharul, vanilia, scortisoara, cacao dizolvata si ciocolata rasa.

Asezati vasul pe foc mic, amestecand din cand in cand cu o spatula.

Lasati sa se infierbante bine si dati deoparte, inainte sa inceapa sa clocoteasca.

Repartizati imediat in pahare sau cani.

Decorati cu frisca si adaugati o cantitate generoasa de marshmallows.

Lasati in asteptare cateva secunde pentru ca rondelele de marshmallows sa inceapa sa se topeasca.

Optional, puteti presara peste marshmallows un praf de scortisoara sau ornamente de ciocolata.

Serviti ciocolata cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Placintele cu sunca de Praga si Emmental
Bucataras.RO

Placintele cu sunca de Praga si Emmental

Meniu copii Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen. Au fost foarte bune aceste placintele cu sunca de...

Placintele cu sunca de Praga si Emmental
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel