Ciocolata Calda de Craciun

Complexitate
redusa
Ciocolata Calda de Craciun

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -500 ml lapte de cocos
  • -120 g ciocolata, rasa (recomandat cu 70 % cacao)
  • -2 linguri cacao (de foarte buna calitate)
  • -2 linguri zahar muscovado / zahar brun
  • -½ lingurita scrtisoara pudra
  • -½ lingurita extract de vanilie
  • Pentru servit
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -zahar pudra vanilat
  • dupa gust
  • -100 g marshmallows
  • Pentru ornat:
  • -scortisoara pudra, optional
  • -ornamente de ciocolata, optional

Mod de preparare

* Folositi marshmallow alb (care nu are arome), cele colorate au diferite arome care pot influenta gustul ciocolatei calde. Daca marshmallows este in bucati mari, taiati-l in rondele mai mici.

Bateti smantana pentru frisca pana are o consistenta pufoasa, incorporati zaharul pudra vanilat (dupa gust) si lasati in asteptare.

Dizolvati cacao in putin lapte de cocos rece. Dati deoparte.

Separat, puneti intr-un vas restul de lapte, apoi adaugati pe rand celelalte ingrediente: zaharul, vanilia, scortisoara, cacao dizolvata si ciocolata rasa.

Asezati vasul pe foc mic, amestecand din cand in cand cu o spatula.

Lasati sa se infierbante bine si dati deoparte, inainte sa inceapa sa clocoteasca.

Repartizati imediat in pahare sau cani.

Decorati cu frisca si adaugati o cantitate generoasa de marshmallows.

Lasati in asteptare cateva secunde pentru ca rondelele de marshmallows sa inceapa sa se topeasca.

Optional, puteti presara peste marshmallows un praf de scortisoara sau ornamente de ciocolata.

Serviti ciocolata cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.