Chia Coffee

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chia Coffee

Ingrediente

  • Pentru cele doua straturi cu cafea:
  • - 200 ml espresso proaspat preparat sau 200 ml cafea (dupa preferinte - pentru o aroma mai putin intensa se foloseste cafeaua pregatita la filtru) Folositi cafeaua preferata (eu am folosit cafea cu aroma de ciocolata si zmeura adaugata in presa fran
  • - 2 lingurite cu sirop de agave (sau dupa preferinta)
  • - 1 si 1/4 lingura cu seminte de chia (sau dupa preferinta - cantitatea de seminte chia adaugata va modifica in mod direct consistenta bauturii)
  • Pentru cele doua straturi cu lapte:
  • - 200 ml cana cu lapte de soia cu vanilie
  • - 1 si 1/4 lingura cu seminte de chia
  • - un varf de cutit cu sare fin macinata
  • - praf de scortisoara (optional)
  • Pentru topping / decor (optional, dupa preferinte) :
  • - Frisca
  • - Sirop de agave
  • - Sirop de ciocolata
  • - Nuci macadamia

Mod de preparare

Pentru straturile ce contin cafea:
- Se prepara cafeaua si se pune intr-un vas de sticla (se poate folosi cafea fierbinte sau rece, dupa preferinte). Daca pregatiti cafeaua la presa franceza, urmati toti timpii de preparare pentru ca aceasta sa fie cat mai aromata.

- Se adauga siropul de agave si se amesteca pana ce acesta se dizolva (daca folositi cafea rece siropul de agave se va dizolva mai greu decat in cafea fierbinte).
- Se adauga in cafea 1 si 1/4 linguri cu seminte de chia, amestecand usor.

- Se aseaza vasul in frigider pana lichidul se raceste (in aceasta perioada semintele de chia absorb lichid si dobandesc o consistenta complet diferita - absorb lichid iar expandarea lor dureaza cateva minute).

Pentru straturile ce contin lapte:
- Lapte se incalzeste putin si se spumeaza.
- Se adauga in vas 1 si 1/2 lingura cu seminte de chia, sarea si scortisoara amestecand usor.
- Se aseaza vasul in frigider pana lichidul se raceste.

Pregatirea bauturii:
- Se aseaza alternativ cele doua straturi pregatite in functie de preferinte pana aproape de limita superioara a paharului.
- Se adauga unul dintre topping-urile preferate sau chiar toate cele trei mentionate, in functie de preferinte.

- Pentru decor se pudreaza limita superioara a paharului cu zahar pudra si se aseaza la suprafata stratului superior de lapte spumat cateva bucatele foarte mici de nuci macadamia.
- Se serveste rece.
Cantitatile ingredientelor mentionate anterior sunt necesare pentru 2 portii.

Pentru un plus de aroma eu am pregatit cafeaua la presa franceza. Daca folositi presa franceza aveti nevoie de cafea special macinata ”pentru French press”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Drob de pui
5
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia