Chai

Complexitate
redusa
Chai

Ingrediente

  • Pentru 1 l de ceai
  • 4 pastai de cardamom verde
  • 2 boabe de enibahar
  • 2 anason stelat
  • 10 cuisoare
  • 1 lingura ghimbir razalit
  • 3 linguri zahar nerafinat
  • 500 l apa
  • 500 ml lapte integral
  • 2 lingurite ceai negru vrac (Assam, English breakfast sau ceai negru African)

Mod de preparare

Zdrobiti in mojar boabele de enibahar si cardamom. Puneti-le intr-o cratita impreuna cu anason stelat, ghimbir, cuisoare, zahar si apa. Fierbeti acestea lent 4-5 minute. Adaugati laptele si aduceti din nou la o fierbere lenta.

Puneti ceaiul si mai lasati 3 minute. Luati de pe foc si strecurati. Adesea servesc acest ceai alaturi de scones sau biscuiti.
* Nu folositi ceaiul negru chinezesc deoarece nu se preteaza si nu este indeajuns de robust sau puternic.
Acest ceai este specific Indiei cu un gust deosebit care i-a conferit o recunoastere mondiala. Indeosebi il fac in sezonul rece, imi place foarte mult si este un adevarat deliciu pentru iubitorii de ceai (nu infuzie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Paine de secara
Bucataras.RO

Paine de secara

Am revenit cu reteta pentru paine de secara. Desi se cere multa rabdare si timp,rezultatul este unul fenomenal.Apoi tot ce...

Paine de secara
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!