Ceai Verde

Complexitate
redusa
Ceai Verde

Ingrediente

  • - frunze de ceai verde;
  • - apa fierbinte

Mod de preparare

Inainte de a cumpara un ceai verde trebuie sa se tina cont de anumite aspecte:
- toate frunzele trebuie sa aiba culoarea verde;
- are un termen de valabilitate scurt, de aceea trebuie verificat cu atentie;
- din frunzele de ceai se fac mai multe infuzii (frunza devine ecologica dupa prima intrebuintare);
- ceaiul verde chinezesc nu este acelasi cu ceaiul verde japonez;
- ceaiul verde chinezesc se prepara mai usor decat ceaiul verde japonez;
- culoarea ceaiului este variabila de la verde pal pana la verde galbui.

Modalitate de preparare:
- se spala ceainicul si cestile cu apa fierbinte;
- se folosesc 3 gr. de ceai/ ceasca;
- se toarna apa fierbinte dar nu peste frunze, ci pe peretele de ceramica (70-75 grade Celsius; nu fiarta sau aproape de punctul de fierbere);
- infuzam timp de 2 minute;
- servim; dupa ce va familiarizati cu gustul puteti folosi temperaturi mai ridicate, il puteti infuza pe un timp mai lung sau mai scurt, in functie de cum va place.


De mii de ani, ceaiul verde a ocupat al doilea loc dupa apa, ca fiind cea mai populara bautura din lume: unul din motive este ca are un gust racoritor si de asemenea, are multe utilizari pe scara medicala (aduce beneficii potentiale in sanatate).

Cunoscut sub numele de Camellia Sinensis, ceaiul verde a fost folosit ca medicament de peste patru secole in China. Pe celelalte continente, popularitatea ceaiului a crescut in ultimii 40 de ani.

Exista cateva legende diferite care vorbesc despre modul in care a fost descoperit ceaiul verde: unele spun ca a fost descoperit accidental de cativa tarani chinezi, iar altele spun ca a fost descoperit de catre imparatul Shen Nung.

La inceput era folosit pentru gustul delicios, pe parcurs urmand a se descoperi ca planta de ceai produce ceaiurile Oolong, negru si rosu.

In ziua de astazi, exista mai multe variante de ceai verde, dar inceputurile sale sunt adanc inradacinate in China.

In lunga si interesanta sa istorie, ceaiul verde a cunoscut multi fani care adora gustul desavarsit si doresc sa aiba parte si de o sanatate buna.

Studiile arata ca ceaiul verde contine unul din cele mai inalte niveluri de antioxidanti (polifenoli) care lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza imbatranire si boli.

Ceaiul verde este utilizat in industria cosmeticelor (sampoane, parfumuri, creme de corp, produse anti-imbatranire, creme hidratante, tratamente anti-acnee etc.).

Folosit in alimentatie ca bautura reconfortanta, trebuie mentionat ca ajuta la pierderea in greutate (stimuleaza metabolismul, ceea ce face ca organismul sa arda mai multe calorii si excesul de grasime stocata). Metabolismul nu este afectat negativ deoarece ceaiul verde este o combinatie de antioxidanti si cafeina, ambele lucrand impreuna facand organismul sa lucreze la capacitate optima.

Ceaiul verde este folosit in retetele de inghetata, prajituri, supe, sosuri.

Ceaiul verde are un continut redus de cafeina (este o alternativa mult mai sanatoasa pentru cei care iubesc cafeaua).

Ceaiul verde ajuta la sanatatea gingiilor, la imbunatatirea digestiei si la neutralizarea impactului negativ de grasimi si uleiuri nocive asupra organismului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Papricas de Cartofi cu Pui
2
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Chiftele cu merluciu si sos tartar
Bucataras.RO

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Pentru ca nu prea imi place pestele preparat oricum,l-am gatit astfel.

Chiftele cu merluciu si sos tartar
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia