Se ia o bucata de radacina de ghimbir, se spala bine de tot, daca e foarte tanara doar se curata bine cu o perie si se poate lasa cu coaja cu tot. Daca ghimbirul e mai trecut putin, se indeparteaza coaja dupa care se toaca marunt. Intre timp 300 ml de apa fierbe intr-un ibric.
Ghimbirul tocat se aseaza intr-un vas/pahar/pahar special pentru ceai si peste el se toarna apa fiarta. Se acopera cu un capac si se lasa circa 15 minute sa se infuzeze.
Se strecoara apoi si se aseaza in cana din care urmeaza sa il serviti. Se adauga miere de albine dupa gust sau zahar brun, eventual se poate presara putina scortisoara pentru un plus de aroma.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii