Ceai de Ghimbir (Ginger Tea)

Complexitate
redusa
Ceai de Ghimbir (Ginger Tea)

Ingrediente

  • 1,5 cm de radacina de ghimbir
  • miere de albine dupa preferinta

Mod de preparare

Se ia o bucata de radacina de ghimbir, se spala bine de tot, daca e foarte tanara doar se curata bine cu o perie si se poate lasa cu coaja cu tot. Daca ghimbirul e mai trecut putin, se indeparteaza coaja dupa care se toaca marunt. Intre timp 300 ml de apa fierbe intr-un ibric.

Ghimbirul tocat se aseaza intr-un vas/pahar/pahar special pentru ceai si peste el se toarna apa fiarta. Se acopera cu un capac si se lasa circa 15 minute sa se infuzeze.

Se strecoara apoi si se aseaza in cana din care urmeaza sa il serviti. Se adauga miere de albine dupa gust sau zahar brun, eventual se poate presara putina scortisoara pentru un plus de aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici