Cafea la nisip

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

zahar
cafea

Mod de preparare

PREGĂTIRE

20min
Intr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele. Cand apa ajunge aproape de fierbere se adauga un strop de zahar (ad libitum) si cafea din belsug (pana ce lingurita sta dreapta).
La primele semne de clocot se misca ibricul necontenit prin nisip. Dupa simt se hotaraste cand cafeaua este gata.

Se serveste cu narghilea si alte bautaturi orientale (baclavale, halvale, rahaturi s.a.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cafea la nisip" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Comentarii

djprometeu
•  04.02.2009 02:41:32

asta o stiu si eu...e bestiala.

luisa_17sel
•  07.07.2008 18:43:53

ii super interesanta reteta!!! :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cafea la nisip