Bolle ( Licoare Aromata Din Fructe Proaspete)

Complexitate
redusa
Bolle ( Licoare Aromata Din Fructe Proaspete)

Ingrediente

  • Fructe de sezon, cele zemoase doar
  • zahar dupa cum se cere
  • vodca sau alcool

Mod de preparare

Pe masura aparitiei lor fructele se pun in borcan acoperite de un start de zahar si apoi se toarna cateva paharele de alcool alimentar sau vodca peste ele.

Fructele se spala, se aleg cele sanatoase, se curata de codite, cele de marime mica se lasa intregi, cele mari (caise, piersici) se feliaza si se scot samburii, se aseaza intr-un borcan mare (asta depinde de cantitatea pe care vreti sa o faceti, eu am folosit borcane de 4 litri.

Stratul de fruct trebuie sa fie cam de 2 degete, se acopera cu zahar tos intr-un strat cam de 1.5 cm si apoi se toarna vodca sau spirt alimentar peste ele, doar cat sa fie acoperite fructele. Se continua procedeul asta pe masura aparitiei fructelor.

Se incepe cu capsunile, pentru ca ele sant primele aparute, apoi se adauga zmeura, cirese, caise foarte coapte, piersici foarte coapte, coacaze, afine, visine, struguri...

Peste fiecare strat de fruct adaugat se pune zahar sa le acoperiti si putin alcool alimentar sau vodca...bin timp zaharul se topeste, fructele isi imprumuta aromele si se imbata cu alcoolul... procesul e indelungat pentru ca trebuie asteptat fiecare sezon cu fructele lui, dar sincer, merita efortul...

Eu am preparat bautura asta acuma 3 ani si am cam uitat de ea pe raft in camara (in general fiind tarie, o folosim doar in perioada rece a anului)... azi, incercand sa fac putin mai mult loc pe rafturi am dat de borcanele de bolle si visinata... am deschis borcanele si am gustat... o nebunie de gusturi, arome, fructele alea imbibate in alcool, licoarea dulce si tare, exact atat cat trebuie sa te inveseleasca putin.

Bautura se serveste in pahare inalte de vin, cu picior, se pun cateva fructe, apoi putina licoare deasupra... fructele se consuma cu lingurita, licoarea se bea... langa saratele sau alune, la o sueta unde femeile sant in majoritate, este bautura ideala, feminina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Bucataras.RO

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

pentru a vedea reteta video : https://www.youtube.com/watch?v=ks98UxvGPKM

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty