Pentru cuburi de ciocolata rece
Tocati marunt ciocolata si puneti-o intr-un bol de metal sau rezistent la caldura. Fierbeti laptele impreuna cu apa, zaharul si amestecati sa se dizolve zaharul. Adaugati cafeaua instant si cacao, dizolvate in putin lapte rece si aduceti, la foc mediu, pana la punctul de fierbere, amestecand continuu. Dati deoparte si turnati imediat peste ciocolata tocata.
Lasati-l sa stea 5 min si apoi amestecati bine cu o spatula pana cand ciocolata se dizolva complet si amestecul capata un aspect cremos. Lasati sa se raceasca, apoi turnati in tavite pentru cuburi de gheata si puneti-le la congelator pana a doua zi, sa se intareasca.
Pentru laptele vanilat
Puneti la fiert laptele, zaharul si semintele de la pastaia de vanilie, intr-o oala, la foc mediu si lasati sa dea in clocot, amestecand sa se dizolve zaharul. Retrageti de pe foc si lasati sa se raceasca.
Puneti laptele la frigider peste noapte.
Bautura este buna de servit abia a doua zi.
Puneti 3- 4 cuburi de ciocolata inghetata in pahare si turnati deasupra laptele rece vanilat.
Lasati 3- 5 min ca ciocolata sa inceapa sa se dizolve in lapte si sa se combine aromele, apoi serviti.
* Pentru un gust senzational puteti adauga si frisca.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii