Altfel de Frappe, cu Ciocolata Inghetata

Complexitate
redusa
Altfel de Frappe, cu Ciocolata Inghetata

Ingrediente

  • Pentru 4- 6 portii
  • Pentru cuburi de ciocolata rece (12- 14 buc)
  • -200 ml lapte
  • -50 ml apa
  • -1 lingura pudra de cacao, neandulcita
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita cafea instant
  • -70 g ciocolata neagra (minim 65 % cacao)
  • Pentru laptele vanilat
  • -600 ml lapte
  • -60 g zahar
  • -1 pastaie de vanilie
  • Altele
  • optional
  • - frisca batuta

Mod de preparare

Pentru cuburi de ciocolata rece
Tocati marunt ciocolata si puneti-o intr-un bol de metal sau rezistent la caldura. Fierbeti laptele impreuna cu apa, zaharul si amestecati sa se dizolve zaharul. Adaugati cafeaua instant si cacao, dizolvate in putin lapte rece si aduceti, la foc mediu, pana la punctul de fierbere, amestecand continuu. Dati deoparte si turnati imediat peste ciocolata tocata.

Lasati-l sa stea 5 min si apoi amestecati bine cu o spatula pana cand ciocolata se dizolva complet si amestecul capata un aspect cremos. Lasati sa se raceasca, apoi turnati in tavite pentru cuburi de gheata si puneti-le la congelator pana a doua zi, sa se intareasca.

Pentru laptele vanilat
Puneti la fiert laptele, zaharul si semintele de la pastaia de vanilie, intr-o oala, la foc mediu si lasati sa dea in clocot, amestecand sa se dizolve zaharul. Retrageti de pe foc si lasati sa se raceasca.
Puneti laptele la frigider peste noapte.

Bautura este buna de servit abia a doua zi.
Puneti 3- 4 cuburi de ciocolata inghetata in pahare si turnati deasupra laptele rece vanilat.
Lasati 3- 5 min ca ciocolata sa inceapa sa se dizolve in lapte si sa se combine aromele, apoi serviti.

* Pentru un gust senzational puteti adauga si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Tagliatelle cu somon si spanac
Bucataras.RO

Tagliatelle cu somon si spanac

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va...

Tagliatelle cu somon si spanac
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia