Vol Au Vent cu Tortellini

Complexitate
redusa
Vol Au Vent cu Tortellini

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 vol au vent cu diametrul 10-12 cm
  • 300 gr tortellini proaspeti umpluti cu prosciutto crudo
  • 12 felii de sunca (prosciutto cotto)
  • 100 gr de mazare fiarta
  • 100 ml smintina de gatit
  • parmezan ras
  • albus de ou

Mod de preparare

Preagiiti vol au vent-urile Eu am folosit 3 foi de aluat frantuzesc (de cite 230 gr fiecare dar mi-a ramas o mare poarte din acest aluat, resturile ramase dupa ce taiati discurile si cercurile si pe care le puteti folosi la alta reteta).

Am taiat 18 discuri din care am pastrat 6 pentru baza si celelalte 12 le-am mai taiat cu un alt cerc mai mic ca sa obtin inelele.

Am uns fiecare din cele 6 discuri cu albus de ou pe o portiune de 1 cm la margine si am asezat primul cerc apoi am uns iar si am asezat urmatorul. Am intepat discul baza in interior cu furculita ca sa nu se umfle si am introdus vol au bent-urile la cuptorul deja incalzit la temperatura mare. Le-am copt pina au devenit aurii si s-au umflat.

Intre timp pregatiti umplutura.
Pregatiti sosul: Puìneti intr-o tigaie o bucata cit o nuca de unt ssa se topeasca, adaugati mazarea fiarta si scursa, cele 6 felii de sunca taiate fideluta si smintina de gatit. Lasati sa dea un clocot cit sa se restringa putin sosul in cazul in care smintina folosita de voi e prea lichida si apoi trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezan ras cit este nevoie 1-2 linguri. Amestecati bine.

Fierbeti in apa clocotita cu sare tortellinii, acestia fiind proaspeti se vor lasa in apa care clocoteste incet pe foc numai pina cind se ridica la suprafata. Deci fierb relativ rapid. Ii scoateti cu o sita/strecuratoare fara sa ii rupeti si ii rasturnati in tigaia cu sosul de smintina, mazare si sunca. Amestecati bine fara sa striviti tortellini.

Asezati in fiecare farfurie cite un vol au vent in care puneti o felie de sunca (daca e prea mare o taiati dupa dimensiunea acestiia si restul il veti folosi in sosul cu smintina) . Peste sunca puneti cu grija tortellini cu o lingura si apoi radeti Parmezan.

Puteti doar sa umpleti vol au vent -urile cu tortellini sau sa lasati cativa sau chiar mai multi sa cada in farfurie pe langa.

Puteti sa faceti un unic vol au vent mare cit foaia de aluat si evident cit platoul vostru folosind cele 3 foi de aluat pe care le taiati si il coaceti ... apoi il umpleti cu tortellini cu smintina, mazare si sunca si il veti taia ca pe tort in felii ca sa il serviti la masa. Nu este insa la fel de elegant in momentul servirii ca un vol au vent pentru fiecare mesean.

Pentru cum se aseambleaza in tava vol au vent-ul urmariti reteta Antoniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos