Vol Au Vent cu Tortellini

Complexitate
redusa
Vol Au Vent cu Tortellini

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 vol au vent cu diametrul 10-12 cm
  • 300 gr tortellini proaspeti umpluti cu prosciutto crudo
  • 12 felii de sunca (prosciutto cotto)
  • 100 gr de mazare fiarta
  • 100 ml smintina de gatit
  • parmezan ras
  • albus de ou

Mod de preparare

Preagiiti vol au vent-urile Eu am folosit 3 foi de aluat frantuzesc (de cite 230 gr fiecare dar mi-a ramas o mare poarte din acest aluat, resturile ramase dupa ce taiati discurile si cercurile si pe care le puteti folosi la alta reteta).

Am taiat 18 discuri din care am pastrat 6 pentru baza si celelalte 12 le-am mai taiat cu un alt cerc mai mic ca sa obtin inelele.

Am uns fiecare din cele 6 discuri cu albus de ou pe o portiune de 1 cm la margine si am asezat primul cerc apoi am uns iar si am asezat urmatorul. Am intepat discul baza in interior cu furculita ca sa nu se umfle si am introdus vol au bent-urile la cuptorul deja incalzit la temperatura mare. Le-am copt pina au devenit aurii si s-au umflat.

Intre timp pregatiti umplutura.
Pregatiti sosul: Puìneti intr-o tigaie o bucata cit o nuca de unt ssa se topeasca, adaugati mazarea fiarta si scursa, cele 6 felii de sunca taiate fideluta si smintina de gatit. Lasati sa dea un clocot cit sa se restringa putin sosul in cazul in care smintina folosita de voi e prea lichida si apoi trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezan ras cit este nevoie 1-2 linguri. Amestecati bine.

Fierbeti in apa clocotita cu sare tortellinii, acestia fiind proaspeti se vor lasa in apa care clocoteste incet pe foc numai pina cind se ridica la suprafata. Deci fierb relativ rapid. Ii scoateti cu o sita/strecuratoare fara sa ii rupeti si ii rasturnati in tigaia cu sosul de smintina, mazare si sunca. Amestecati bine fara sa striviti tortellini.

Asezati in fiecare farfurie cite un vol au vent in care puneti o felie de sunca (daca e prea mare o taiati dupa dimensiunea acestiia si restul il veti folosi in sosul cu smintina) . Peste sunca puneti cu grija tortellini cu o lingura si apoi radeti Parmezan.

Puteti doar sa umpleti vol au vent -urile cu tortellini sau sa lasati cativa sau chiar mai multi sa cada in farfurie pe langa.

Puteti sa faceti un unic vol au vent mare cit foaia de aluat si evident cit platoul vostru folosind cele 3 foi de aluat pe care le taiati si il coaceti ... apoi il umpleti cu tortellini cu smintina, mazare si sunca si il veti taia ca pe tort in felii ca sa il serviti la masa. Nu este insa la fel de elegant in momentul servirii ca un vol au vent pentru fiecare mesean.

Pentru cum se aseambleaza in tava vol au vent-ul urmariti reteta Antoniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura