Trandafiri Aperitiv

Postat pe: 11-09-2013
(2)

Ingrediente

Aluat:
600 gr faina
300 ml apa
70 ml ulei
o lingurita rasa de sare
o lingura zahar
130 gr branza moale sarata
25 gr drojdie proaspata
Pentru umplutura:
250 gr piept de pui
o lingurita dulceata de ardei iuti
3 catei de usturoi pisati
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Punem intr-un castron mare faina, sarea, zaharul, branza sfaramitata. Incalzim putin apa in care audaugam uleiul si drojdia. Framantam un aluat moale, elastic care nu se lipeste de mana si il lasa sa creasca timp de 40 minute.

Impartim aluatul in 15 – 16 bile egale si putem incepe modelarea lor! Se unge suprafata de lucru cu putin ulei si se intinde bila intr-o forma rotunda. Se taie in patru pastrand centrul intact! In centrul cercului punem umplutura si incepem impaturirea: se ia una din sectiuni si se “imbratiseaza” umplutura. Luam partea opusa a primei sectiuni si “imbratisam” sectiunea folosita.

Operatiunea se repeta su celelalte doua sectiuni ramase. Ciupim putin aluatul la sfarsit sa nu se desfaca la copt. Si aceasta facem cu toate bilele de aluat. Incalzim cuptorul la 180 de grade, ungem trandafirii cu putin ou pe deasupra si presaram cateva seminte de susan.

Coacem timp de 20 – 30 minute pana ce varfurile prind o culoare placuta aurie!
Ii acoperim cu un servet de bucatarie pentru a sta la cald si a se pastra moi, pana in momentul servirii!
Pot fi serviti calzi sau reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Trandafiri Aperitiv" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

victoriatarsen
•  13.05.2014 06:11:40

Cum se face dulceata de ardei iuti ? E prima datå cind aud de asa ceva.

miki10269
•  26.09.2013 18:51:50

pieptul de pui e crud? e tocat ? asa pare din poze

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Trandafiri Aperitiv