Tort Aperitiv

Complexitate
redusa
Tort Aperitiv

Ingrediente

  • 450 gr cascaval
  • 200 gr sunca presata
  • 300 gr muschi de porc afumat
  • 10 oua fierte
  • 300 gr maioneza (se pune dupa gust)
  • Optional: masline pentru decor

Mod de preparare

Pentru inceput se raze cascavalul, ouale si se pun pe farfurii separate. Muschiul de porc si sunca presata se rad si se amesteca bine.
Atentie: Toate ingredientele se rad pe partea mai mare a razatoarei.
Dupa ce le-am ras pe toate, incepem sa construim tortul.

Primul strat va fi format din amestecul de sunca si muschiulet. Urmatorul strat din cascaval, iar cel de al treilea din oua. Peste cele trei straturi se va pune maioneza (am facut-o eu), iar cele trei straturi in aceasi ordine si iarasi maioneza.

Maioneza se pune intre straturi in functie de gustul fiecaruia. Se va repeta aceasta ordine, pana ce se va termina intreaga compozitie.
Atentie: Un strat trebuie sa fie inalt de aproximativ 2 cm.
La sfarsit se da o forma tortului, si se imbraca in maioneza. Pe deasupra se orneaza cu masline.
Dupa ce l-am terminat se da la rece, aproximativ o ora.
Din compozitia mentionata mai sus poate rezulta un tort mare pe un platou sau doua mai mici.
Acest tort se serveste ca aperitiv.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos