Tort Aperitiv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Aperitiv

Ingrediente

  • paine feliata (una alba, una graham)
  • 100 gr masline negre
  • 200 gr cascaval ras
  • 2 cutii branza tip Philadelphia
  • 200 gr branza topita cu smantana
  • 200 gr spanac (scazut si bine pasat)
  • 4 oua (fierte)
  • maioneza (2 galbenusuri+2 lingurite mustar+un cartof mic fiert si pasat si 150 ml ulei)
  • sare
  • piper macinat - dupa gust
  • un pachet unt

Mod de preparare

Crema nr. 1
Amestecam o cutie branza cu 100 gr branza topita, cascavalul ras si maslinele tocate marunt.
Potriviti de sare.

Crema nr. 2
Curatati ouale de coaja si dati-le prin razatoare cu ochiuri mari. Amestecati cu maioneza si potriviti de sare si piper.

Crema nr. 3
Amestecati o cutie branza cu 100 gr. branza topita si cu piure-ul de spanac. Potriviti de sare si piper.

Taiati coaja feliilor de paine si apoi taiati fiecare felie in alte trei parti aprox. Egale.

Imbracati o forma rotunda cu folie alimentara si puneti felii de paine pe peretii acesteia (alternati feliile albe cu cele graham).

Puneti un rand de paine si pe fundul formei.

Turnati crema nr. 1 si nivelati.
Acoperiti cu un strat de paine feliata si turnati crema nr. 2.
Acoperiti-o si pe aceasta cu un strat de paine si puneti crema nr. 3, pe care o acoperiti cu felii de paine.

Infasurati totul in folia alimentara si dati la rece peste noapte.
A doua zi, rasturnati pe o farfurie rotunda, indepartati folia alimentara si decorati cu unt amestecat cu piure de spanac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura